Skocz do zawartości

[składamy rower] szkic w miarę taniej i lekkiej szosy

pawled

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Drobna uwaga: w obrocie Europejskim nie wystepuja bariery celne takze kupowanie na ChainReaction UK nie wiaze sie z zadnym clem.

I jeszcze jeden nieco meczacy mnie problem. Jaki jest sens zakladania tematu o budowie roweru za 2 lata jesli moze sie okazac iz za hipotetyczne 24 miechy polowa komponentow bedzie juz wogole niedostepna, ceny jednych spadna a innych wzrosna no i pojawia sie nowosci?

Ale moze sie tylko czepiam...

W/G mnie jesli nie masz jakiegos mega konkretnego filmu na poszczegolne komponenty lub rame to do 4k chyba lepiej kupic gotowy sprzet...

OSTRO!

I.

Napisano

Z tymi 2 latami to napisałem tak awaryjnie. Istnieje duża szansa, że 3/4 części zostanie zakupione już za rok. Myślę, że w ciągu roku nie będzie aż tak drastycznych zmian na rynku.

A jeżeli gotowy to chciałbym aby był na osprzęcie SRAM Rival!

Może faktycznie z tego PF coś zamówić?

Napisano

No, no, no... Chyba jednak grubo się zastanowię nad kupnem gotowca.

Ten sklep to jakiś "pewniak"?

Jak jest z przesyłka? Jest darmowa?

I jeszcze jedno:

Może mi ktoś wyjaśnić kwestię długości korb?

Jakie będą dla mnie najodpowiedniejsze rozmiary zębatek przednich i tylnych?

Napisano

Może jednak ten PedalForce ? Tylko trzeba sie dowiedziec jak z dodatkowymi kosztami , przesyłka to ok 100$.Korby dla ciebie - 172,5 albo raczej 175mm . Ja ujeżdżam 172,5mm 50-39 / 12/21 kaseta. I starcza . I zbytnio nie przekaszam łańcucha dzięki temu.I 60km/h mozna jechac.Ja mysle kupic ramke szosową PF - więc mozna by coś razem..

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Wiggle to sprawdzony i uznany sklep majacy opinie najlepszego wysylkowego sklepu z asortymentem rowerowym na Wyspach.

Musze przeprosic. Rozpedzilem sie. Niestety Wiggle nie wysyla rowerow poza UK. A szkoda...

Oczywiscie mozna to obejsc, rower kupuje ktos w JuKeju, dostaje go za darmo w kartoniku, nastepnie nadaje go na przewoz drobnicowy do Polszy (koszt rzedu 30 GBP) i pozamiatane...

Ja sam na Wiggle przewalilem juz zdrowa fortunke :) i nie mialem najmniejszych problemow. Najwieksza rzecz jaka kupowalem to walizka do przewozu roweru. Dostalem ja kurierem w 48h. Nawet chlopaki wniesli mi ja na pietro...

OSTRO!

I.

Napisano

Ja chyba jednak zostanę przy składaniu. Ewentualnie zapłacę trochę więcej ale będę miał wszystko tak jak mi się podoba i nie będzie problemów z transportem.

Napisano

jak już będziesz dysponował środkami to warto odświeżyć temat, do tej pory może się dużo zmienić, nie ma sensu kupować po kilka części jeśli składanie może trwać 2 lata, bo mogą się pojawić atrakcyjniejsze klamoty, gdzieś wyczytałem że nie będzie już grupowych zakupów na szosowe ramy pf, szkoda

• Mod Team
Napisano

Po co cały ten wywód to nie wiem za 2 lata ceny części będą całkowicie inne i wszystkie powyższe posty będą delikatnie mówiąc nie na miejscu :] Co do rur karbonowych to dobrze słyszałeś - są potrzebne :) Czy można lżej - można dużo lżej np http://fairwheelbikes.com/extralite-ultras...ander-p-29.html ale nie koniecznie taniej :P Choć widziałem to ustrojstwo na allegro :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...