Skocz do zawartości

[Wyprawa] Granica wschodnia-Litwa-Łotwa-Estonia

xhakeem34x

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

POSZUKUJĘ TOWARZYSZA/KI wyprawy...

Przygotowuję się do epickiej i wolnościowej wyprawy, która ma być wyzwaniem, a jednocześnie łączyć pasję fotografowania, pokonywania kilometrów, poznawania nowych obyczajów i niuansów nowej rzeczywistości społecznej i kulturowej ;) Wyjazd ma być interdyscyplinarny ale zakładam, że czas, zmęczenie, przygody mogą to zweryfikować w trakcie!

Ogólna trasa: Wrocław-Przemyśl (PKP), Przemyśl - Lublin - Bielsko Biała - Suwałki - generalnie granica wschodnia - Litwa (Zachodnie wybrzeże) - Łotwa (Zachodnie Wybrzeże) - Estonia (Tallin, ew. wyspy)

Powrót : W zależności od czasu, finansów, etc.

Dystans w przybliżeniu: 2200 - 2400 km (bez powrotu do Wrocławia z granicy polsko-litewskiej)

Kiedy?: sierpień, ewentualnie od połowy sierpnia

Czas wyjazdu: ok. 21-28 dni

Pozdrawiam! Piszczcie śmiało po szczegóły na prv'a!!! lub gg4428122

Napisano

Trasa którą podałem jest ogólnym rzutem podglądowym. Trasa będzie wiodła przez wioski i mniejsze miejscowości z ewentualnymi odwiedzinami większych miast.

Daleko? Ma być daleko! :)

Dobre!!! Mistrz ze mnie!!! Biała Podlaska oczywiście!!! Dzięki za czujne oko :)

Napisano

Wiatam! xHakeem 34x Twoja wyparawa wydaje mi sie bardzo interesująca. Chetnie wybrałbym się z tobą lecz niestety nie mogę i nie zaleŻy to ode mnie ale, gdybyś potrzebował pomocy w organizacji to daj znać... pozdro Mekp

Napisano

Jechałem tą trasą cztery lata temu.Z Tallina przeprawiliśmy się promem do Helsinek,z Finlandii pojechalismy do Szwecji

ze Sztokholmu /Nynasham/ promem do Gdyni. Z Przemyśla na Litwę atrakcyjna trasa przez Białoruś ale Łukaszenko wymaga wiz, ubezpieczeń...ale miejmy nadzieję niedługo padnie i będzie można swobodnie jeżdzic po ziemiach

Rzeczpospolitej Obojga Narodów.

Napisano

W zeszłym roku przejechałem północno-wschodnią ćwiartkę Polski. Zacząłem z Warszawy (dokładnie z Piaseczna), prosto do samej granicy wschodniej-okolice Niemirowa, gdzie jest czynny prom przez Bug. Później na północ jechaliśmy w odległości nie większej niż 30 km od granicy (mało samochodów, 15 km szutrem niedaleko Bobrowników), dopiero za Lipskiem odbiliśmy na Augustów, potem Suwałki i krótki wypad na Litwę. O powrocie nie piszę, bo to nie dotyczy tematu ;)

Ciekawa jest przeprawa promem (właściwie modułem mostu pontonowego ;) ) Jeśli ktoś chce, to może pomóc w przeciąganiu promu z jednego brzegu na drugi.

CENA: za naszą trójkę (a płynęliśmy sami) zapłaciliśmy 7 złotych!!!

Nie jest łatwo tam trafić, więc radzę od razu pytać miejscowych o drogę. Po dotarciu na brzeg rzeki trzeba zadzwonić po właściciela (numer telefonu na drzewie), aby przyszedł i nas przeprawił :)

Chętnie udzielę innych wskazówek dotyczących trasy!

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...