Skocz do zawartości

Mniejszościowy KLUB użytkowników GT !

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bikergonia jest tylko zla ze juz jako "nie codzienny user" :P roweru marki Gt bedziesz rzadziej wpadal na forum klubowiczow Gt i NIE ZOBACZYSZ niestety fotek Bikergoni... jak je wstawi ;) :lol:

Napisano

witam Was moje kochane dziatki :)

Ja tam codziennie zasuwam na moim GT robie od 10km do 40km moze to nieduzo ale zawsze cos. Pewnego dnia powiedzialem w robocie ze zajme sie wlasnym rowerem bo mam cos nie halo z przednia manetka. Ruszylem ja i zostala mi w reku :) ALe na szczescie udalo sie to prowizorycznie naprawic. A po za tym tylnia przerzutka blaga o wymiane :D Ale jakos dam rade z tym.

Od 4 tygodni w sklepie bylo na serwisie 2 GT jedna lawinka i chuker ale w tak oplakanym stanie ze lzy sie cisnely w oczy :P angole w ogole nie umia dbac o rowery.

Pozdrawiam z Liverpoolu GT Riderow B)

Napisano

Witam serdecznie Wszystkich klubowiczów :wink:

Od ponad miesiąca jestem użytkownikiem jakże wspaniałego modelu, jakim jest GT Avalanche 1.0 disc z 2005 roku :D Zanim go kupiłem, przeglądałem wiele sklepów internetowych w poszukiwaniu roweru z rocznika 2005 (wiadomo chodzi o kasę :wink: ). Upatrzyłem sobie 3 rowerki: Gary Fisher Tassajara disc, Mongoose Amasa Comp oraz Lawinkę 1.0 :D Po upatrzeniu objeździłem większość sklepów w Warszawie w celu obejrzenia na żywo :D W momencie kiedy zobaczyłem czarną, matową Lawinkę na żywo... wiadomo co się stało, dobrze rozumiecie :wink: W ten oto sposób zostałem szczęśliwym użytkownikiem mojego Avalanche'a :D

Wkrótce wybieram się na pierwszy przegląd, a mam problemy z przednią przerzutką (do wyregulowania) oraz z hamulcami :huh: baaardzo brzydko pracują, coś trze i znacznie słabiej zaczęły hamować :mellow:

Pozdrawiam

Napisano

Ehhh ta magia czerni ;)

Gratuluje zakupu :) i witam w klubie - piszesz ze masz problem z hamulcami ? - jaki hamulec masz w rowerq ? Mechaniczne tarcze avida bb5 ?

Napisano

Dzięki ;) To fakt... czarny mat jest rozbrajający :P

Niestety nie, mam tak bardzo już zniesławione Hayes'y Sole. Na początku byłem z nich bardzo zadowolony, a teraz słabiej hamują, klamka wpada głębiej, a z tyłu wydobywa się dziwny zgrzyt przy hamowaniu :P Poza tym zgubiłem z tylnych gumkę. Zaznaczę, że to pierwsze hamulce tarczowe, jakich używam. Nigdy wcześniej nie miałem okazji takich wypróbować ;)

Pozdrawiam

Gumkę... miałem oczywiście na myśli gumkę do odpowietrzania ;)

Napisano

Ale o mnie patafianie już zapomniałeś :lol:

Na Twoj temat chcialem napisach specjalnego posta cos w rodzaju poematu albo fraszki :P

A co do Lukaszeczka to spotkalem sie z nim dwa razy i jest spoko kolesiem (nie to zebym sie podlizywal). Ale jeszcze niestety nie mielismy przyjemnosci sie przejechac na czarnuchach :):)

Napisano

Oddałem dziś rowerek na pierwszy przegląd gwarancyjny. Trochę się zdziwiłem, kiedy powiedzieli mi, że rowerek będzie do odbioru jutro po 18 :/ Trochę lipa, tym bardziej, że zostawiłem rower o godzinie 15:30. Zawsze tak jest, że to tyle trwa?? Kiedyś kiedyś ;) czyli pare lat temu, inny rowerek i w innym mieście wszystko było robione na poczekaniu i na moich oczach :D

Pozdro :)

Napisano

Jest sezon , ladna pogoda , duzo ludzi jezdzi to i rowerki sie psuja - goscie w serwisie maja sporo pracy.

Ja bym to tak tlumaczyl :)

Napisano

JEST :D UDAŁO SIE :D

Zostałem szczęśliwym posiadaczem lawinki :P

Ahh wygląda jeszcze piękniej niz na zdjęciach... mam nadzieje ze autor zdjęć się nie obrazi jak je tu zamieszce bo nie posiadam cyfrówki.

1kt4.th.jpg

2up3.th.jpg

3zw4.th.jpg

4vo7.th.jpg

5ke3.th.jpg

6qf5.th.jpg

7yw1.th.jpg

Amor Suntoru XCR, korba Truvativ 5d piasty Alivio, mostek accent, pedaly spd, pt deore, pp c50, hamulce v deore lx klamki avida, siodelko Velo Titanium, manetki Deore.

Calość prezentuje się poprostu ślicznie, rower byl praktycznie nie uzywany, mial przejechane 2 km, igiełka.

Pierwsza jazda to odlot, od zawsze na makrokeszach śmigałem więc nie miałem porównania jak się jeździ na prawdziwym rowerze. Nieziemskie doznania, a jaki lekkki; nie mialem pojecia ze amor moze tak ładnie pracować, i że może się uginać więcej niz 1,5 cm :wink: śmierć rowerom z marketów :D:D oj wiele kilometrów zrobię tego lata :D.

Pozdrower wszystkim fanom rowerów GT :D

Napisano

Zostałem szczęśliwym posiadaczem lawinki :D

A my wszyscy z klubu Gt szczerze gratulujemy ;)

Za ile $ ;) udalo Ci sie wyrwac tego rumaka ??

Napisano

witamy witamy w klubie :)

a ja ostatni raz chyba z tydzien temu jezdzilem :/ kompletny brak czasu, a jak czas jest to znowu sil brak po pracy, no dramat, ale od sierpnia nadrabiam zaleglosci i nie ma przebacz :)

Napisano

A my wszyscy z klubu Gt szczerze gratulujemy :)

Za ile $ :) udalo Ci sie wyrwac tego rumaka ??

za 1400 złociszy :P jak pisalem mial przejechane cos kolo 2 km wiec praktycznie nóweczka :)

dzisiaj ostro jezdzilem i akurat we wrocku zaczeło padać:) musialem się chować, żeby mi roweru nie pobrudziło, żeby sie pieknie prezentował :030: już mi na jego punkcie zaczyna odbijać :)

Napisano

Uff właśnie wróciłem z mojej pierwszej wycieczki Lawinka :blush:

Zrobiłem dzisiaj 15 km(dla was to pewnie nic, ale ja na moim makro ostatnio mało robiłem bo już go miałem dość :glare: wiec z formą cieżko, no i ten "wmordewind" :D) po wrocku(na razie nie wybieram się nigdzie poza miasto, bo nie lubie poruszać się po szosie, a pozatym nie znam jeszce zabardzo fajnych tras :wink: )

Dobra co do jazdy :) Lawinka sprawuje się genialnie, ale po kolei.

Amorek może nie jest genialny, ale jak na poczatkującego bikera myśle, że działa w miarę sprawnie i na miarę moich potrzeb. Deore z tyłu i sis z przodu też chodzą OK, wszytsko pięknie gra i działa precyzyjnie.

Hamulce, żyleta :D nawet się nie spodziewałem, że bedą chodzić tak dobrze(wczesniejsze doświadczenia z makrokeszem :glare: ), miałem w planie dokupienie tarczy na przód ale chyba się wstrzymam, bo lepsze jest wrogiem dobrego jak mówią :) na razie wystarczy. CO tam jeszcze.. siodełko wygodne, na poczatku troche siedzenie boli, to chyba kwestia przyzwyczajenia, no i na pewno fakt, że sztywniak, to troche trzesło, ale będzie trzeba się przyzwyczaić :) Troszke mnie denerwuje odgłos opon, bo wydaje mi się że pracują za głośno. Poczekam do przyszłego roku, do wakacji, po maturach bedzie czas, to żeby nie zamartwiać się o wyniki to będe sobie śmigał i modernizował to i owo :D. Mysle czy dokupic sobie buciczki, bo dzisiaj jak sie przyjrzałem, to te spd, to shimano pdm 520 :P to chyba dobry sprzet, jesli sie nie myle, a jeśli siemyle to mnie poprawcie :)

Reasumując... Lawnika rządzi światem :D W planach miałem Gianta terragobo lawinki z tego roku mi sie nie podobaly a terrago mial jeszcze hydraulike i lepszy amor od lawinki 2.0disc wiec bylem przekonany do g. i myslalem poczekac do pazdziernika az zaczna sie jakies wyprzedaze czy cuś, ale naszczescie trafila mi sie ta okazja thanks God :)

Napisano

witam, od 3 tyg. jestem posiadaczem gt chucker, jak na razie robie kilometry skacze i dokrecam korbe ;p chucker stal sie moja druga miloscia ;] pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...