Skocz do zawartości

Mniejszościowy KLUB użytkowników GT !

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nie da sie ukryc ze obaj dobrze trafiliśmy ;], dopelniam specyfikacje

- rama wiadomo

- bujak - duke

- przelożenia xt, kaseta sram 7.0, lancuch sram 970

- korba wcs

- suport boplight

- pedały ubijaki

- hample avid 5

- manetki lx

- rogi smica

- kanapa slr 135

- kierka + mostek easton 50

- sztyca jedzie boplight

- kółka do wymiany ( jest opcja ze wcs)

- opony - mi

opony miski xls w wersji wyscigowej xcr + comp s light

Napisano

ufff pierwsza "setka" w życiu zaliczona ;) a dokładnie 103.08km, prawie cała trasa ścieżkami lasem (asfaltem jakieś 3km), na liczniku od lutego czyli od zakupu roweru - 546km, jeździłem wczoraj ale dopiero teraz byłem wstanie wstać z łóżka i odpalić kompa :D Jednak znajomi mieli racje, opona 2.5 to "lekka" przesada, no ale się udało :)

P.S. Elmer - niezła bryczka

mischa - dołączam się do gratulacji - MGR

Napisano

no ja dzisiaj tez potestowałem "bestie" , 125 km, niestety asfalt..ale za to było pod góre dużo, no i udalo sie rozpedzic Gt do 75 km/h przy nieciekawym asfalcie( dziury, wyboje, etc. polski standart), świetna sztywność ramy, i zajefajna praca duka, ani tyle nie załuje kupna tego amora

Napisano

Zdarza się że GT pękają w tym miejscu. Jest to spowodowane nadmiernym wysunięciem sztycy. Kiedyś poruszałem problem i-drivów gdzie urywały się całe mocowanie sztyc. Ale w jednym i w drugim przypadku jest to wina właściciela bo albo za mocno wysunął rurę albo walczył z grawitacją ;)

Napisano

Ale w jednym i w drugim przypadku jest to wina właściciela

Dokladnie bo niezniszczalnych ram jeszcze nie ma ;)

Wiem ze troche spoznioniona - ale edytka tematu ze spisem userow juz wyslana :)

• Mod Team
Napisano

nie da sie ukryc ze obaj dobrze trafiliśmy ;], dopelniam specyfikacje

- rama wiadomo

- bujak - duke

- przelożenia xt, kaseta sram 7.0, lancuch sram 970

- korba wcs

- suport boplight

- pedały ubijaki

- hample avid 5

- manetki lx

- rogi smica

- kanapa slr 135

- kierka + mostek easton 50

- sztyca jedzie boplight

- kółka do wymiany ( jest opcja ze wcs)

- opony - mi

opony miski xls w wersji wyscigowej xcr + comp s light

Niezły wypas Mischa.

:):):)

Napisano

dzieki Bikergonia, zawsze mozna liczyc na dobre slowo od Ciebie, wczoraj GT wjechało do lasu hehe było z góry, były dziury i kamienie, sztywno..sztywno jeszcze raz sztywno, połączenie duka i GT daje rady...

• Mod Team
Napisano

Nie ma za co dziękować, to był szczery podziw. :wink:

Sztywno, sztywno powiadasz, ale za to jakie możliwości czucia terenu,

a przy okazji nie rezygnując z amortyzacji.

Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi. :D

Napisano

No staram się, staram :D Kupiłem na razie stery (Ritchey WCS), koła (Mavic 321, szprychy DT Champion, piasty DT Hugi 240 Disc). Napęd w zasadzie już wybrany (XT). Jedynym problemem jest to że kasa przeznaczona na amor i hample pójdzie na drzwi wejściowe do mieszkania, bo stare się niestety sypią :)

Budowa trochę się opóźni ale powoli, drobnymi kroczkami zbuduję mojego Zaskrońca :D

Napisano

Rowerek miodzie

Mała wskazówka fotograficzna :mellow: Jak robisz zdjęcia pod słońce to używaj lampy błyskowej. Dzięki niej uzyskasz fajny efekt oświetlenia pierwszego planu :)

Gość Prosiak
Napisano

Kuchnia, chciałbym mieć w pobliżu domu takie plenery :) A tak, w teren, to można co najwyżej do Nałęczowa albo Kazimierza Dolnego skoczyć pobrykać po wąwozach.

Napisano

Zwracam sie z prosba do uzytkownikow korb shimano.

Co prawda nie jestem faUnem ;) tej firmy - ale nadazyla mi sie okazja kupic nowa korbe xtr z rocznika 02 - teraz potrzebuje dokupic do niej suport - i tu pojawia sie problem - bo sa dwa rozmiary do wyboru : 68x112 albo 68x116 - moja rama to lawina rocznik 05. Obecnie mam komplet truvativa w rozmiarze 68x113.

Jakie rozmiary suportow macie w swoich maszynkach ??

Z gory dzieki za wszystkie pomocne uwagi :D

Napisano

128 ?? hmmm ja mam do wyboru 112 albo 116 ... ma ktos jeszcze moze korbe i suport shimano ??

Z decyzja o suporcie poczekam jeszcze do poniedzialku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...