Skocz do zawartości

Mniejszościowy KLUB użytkowników GT !

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ubijaki dobra rzecz :) - moze cenowo juz nie tak bardzo ;) - ale spisuja sie swietnie.

Ja w sumie pierwsza wieksza wycieczke w tym roku zaliczylem w ostatni weekend - pierwsza z ubijakami - jazda w spd to faktycznie calkiem nowe doswiadczenie. Gleby nie zaliczylem choc dwa razy bylem juz bardzo blisko matki ziemi :lol: . Jezeli caly czas zastanawiasz sie nad kupnem ubijakow - polecam.

• Mod Team
Napisano

Mój kolega bardzo szybko wymienił na inne i choć był to najwyższy model to bardzo szybko złapały luzy.

Może Ty będziesz miał więcej szczęścia. <_<

Napisano

Mój kolega bardzo szybko wymienił na inne i choć był to najwyższy model to bardzo szybko złapały luzy.

Może Ty będziesz miał więcej szczęścia. :D

już są u mnie w domu...ja też mam nadzieje ze bede miał wiecej szczescia :)

Napisano

One maja od nowosci taki lekki luz "roboczy" - na osi i na sprezynie - butem mozna sobie lekko ruszac na boki ale wedlug mnie to wrecz zaleta a nie wada ;)

Napisano

BART_osz: Dzięki za powitanie. Miło :P

Moja ramka niestety jeszcze nie doszła, a już się nie mogę doczekać. Jestem właśnie na etapie planowania konfiguracji i niestety będę musiał składanie rozłożyć na jakieś dwa miesiące. No compromise - jak składać to wypas furę :twisted:

Chciałem też zapytać o dwie rzeczy:

1. Jakie amory mają posiadacze Zaskarów, szczególnie chodzi mi o skok. Ja zastanawiam się nad dwoma amorami: Marcok MX Comp Eta lub Reba Team Dual Air. Który wg was byłby lepszy do tej ramki?

2. Jakie stery. Z tego co wiem to do Zaskara są standardowe. Planuję kupić Ritchey WCS. A jakie Wy wstawiliście?

Napisano

to zalezy jaki model zaskara ( z którego )..hmm ja mam w swoim zintegrowane, co do amortyzatora to ja wsadzam duka 80 mm, mam rozm S wiec uznałem ze wiekszy skok spieprzy mi geometrie, reba jest lepszym amortyzatorem a przy tym droższym no i pewnie tylko pod tarcze, chociarz rs wypóścił na 2006 rok wersje pod vki

Napisano

Zaskar rocznik 2001, rozmiar L.

Co do amora to właśnie mam dylemat z tego powodu że nie widziałem nigdzie zaskara z amorem o skoku 100 mm, a taki bym chciał włożyć. Z drugiej strony przy L-ce te 2 cm różnicy w geo nie powinny zrobić. Dlatego wybór będzie pewnie między MX 85mm a Rebą która ma regulowany skok.

• Mod Team
Napisano

A ja przy swoim bike-u (rozmiar S ) mam RS o skoku 65mm i ja na więcej nie wymienię. :P

A czy wysoko będziesz miał podniesione siodło? A mostek o jakim kącie i długości?

Jeżeli bardzo chcesz i w/g mnie tak byłoby najlepiej kup Rebę

(regulowany skok da Ci możliwość spróbowania i dobrania odpowiedniego ustawienia).

Pozdrower

Napisano

moim zdaniem przy rozmiarze L, 100 powinna dać jeszcze rady, przy mniejszych ramach juz na pewno nie....

Bikergonia masz gdzieś foty swojego GT ?

Napisano

No to kicha :angry2: Za mniej więcej tę samą cenę miałbym albo Rebę z UK (ale jakby coś byłby kłopot z gwarancją) albo Marcoka kupionego u nas. Właśnie dlatego zaczynałem się skłaniać ku Marcokowi z ETA. Ale znowu nic nie wiem.

No nic, przyjdzie poczekać aż będę miał ramę i wtedy włożę jakiegoś amora ze skokiem 100mm i zobaczę jak to będzie wyglądać.

• Mod Team
Napisano

moim zdaniem przy rozmiarze L, 100 powinna dać jeszcze rady, przy mniejszych ramach juz na pewno nie....

Bikergonia masz gdzieś foty swojego GT ?

Wstyd się przyznać ale w wersji elektronicznej jeszcze nie (analogowo coś by się znalazło).

Jak wróci mój komp z serwisu to będą foty.

Napisano

Kupil bym Rebe - zawsze mozesz sobie ograniczyc skok do 80 mm jak 100mm bedzie za duzo.

W wresji air masz nieograniczone mozliwosci ustawiania twardosci , szybkosci powrotu - jak dla mnie malina.

O awaryjnosc tez bym sie nie martwil - byly problemy ze sztukami z pierwszej serii z 05 roku - niektore modele nie trzymaly cisnienia ktore z negatywnej komory przelazilo do pozytywnej ale jak pisalem to byly sztuki i juz nie ma tego problemu z obecnie sprzedawanymi rebusiami. Jezeli mozesz nabyc oba za ta sama cene - zdecydowanie polecam zakup Reby.

Napisano

wiec wkoncu udalo sie zlozyc caly rowerek ;)

troszke nie przemyslalem tylko tego czerwonego paska w oponach(nie podoba mi sie :P ) no ale przeciez wazniejsze jak jezdza i ze cena znosna :confused:

zaskar12qz.th.jpg

zaskar29ra.th.jpg

dane:

rama: GT Zaskar team '04 M

amor: Manitou Skareb Platinum SPV

piasty: Sh XT, 32 ot

szprychy: Dt Competition

obrecze: Mavic XC717disc

hamulce: Hayes HFX9 XC

przerzutka przod: Sh LX

przerzutka tyl: Sh LX

manetki: Sh XT 3/8

kaseta: Sram 5.0

lancuch: HG70

korba: Sh LX hollowtech II

pedaly:Sh M520

mostek: Ritchey WCS

kierownica: Amoeba Scud carbon

rogi: Ritchey WCS

sztyca: Accent

siodlo: WTB Rocket V

opony: IRC MythosII 1.95 kewlarowe

Napisano

Wyglad :arrow: malina ;) . Moze faktycznie ta opona kolorystycznie srednio :confused: pasuje ale wazne ze jest solidna :P

Wazyles moze caly rower ?? Masz ostro wyciagnieta sztyce :eek: Ile masz wzrostu ??

Napisano

Śliczna fura :D Jak patrzę na nią to coraz bardziej tęsknię do momentu kiedy złożę swoją :P

Przyłaczam się do pytania ile masz wzrostu :) Sztyca jest potęęęężnie wyciągnięta :D

• Mod Team
Napisano

bryka ładna..heh ale wyrośnie Ci konkurencja...duke już dojechał... jade składać bestie do serwisu

Mam nadzieję, że też pokarzesz swoją bestię. :twisted:

Napisano

dzieki dzieki :)

wszyscy zawsze o sztyce pytaja, jest wysuieta tak jak mozna na max 35 wysunac, a to jest 40-tka, mam 182cm, wazylem go na razie na lazienkowej, wskazowkowej wadze to byloby mniejwiecej 10-11kilo

i czekam na zdjecia zaskarowej konkurencji ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...