BART_osz Napisano 4 Kwietnia 2006 Napisano 4 Kwietnia 2006 Ubijaki dobra rzecz - moze cenowo juz nie tak bardzo - ale spisuja sie swietnie. Ja w sumie pierwsza wieksza wycieczke w tym roku zaliczylem w ostatni weekend - pierwsza z ubijakami - jazda w spd to faktycznie calkiem nowe doswiadczenie. Gleby nie zaliczylem choc dwa razy bylem juz bardzo blisko matki ziemi :lol: . Jezeli caly czas zastanawiasz sie nad kupnem ubijakow - polecam.
mischa Napisano 5 Kwietnia 2006 Napisano 5 Kwietnia 2006 nie zastanawiam sie...juz je nabyłem...lekko śmigane z allegro..dzisiaj powinny być u mnie
Mod Team bikergonia Napisano 5 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 5 Kwietnia 2006 Mój kolega bardzo szybko wymienił na inne i choć był to najwyższy model to bardzo szybko złapały luzy. Może Ty będziesz miał więcej szczęścia.
Wojtek Napisano 5 Kwietnia 2006 Napisano 5 Kwietnia 2006 Wojtku czy Ty czasem nie "pijesz" do mnie? (tzn. mnie masz na myśli) Nie śmiał bym
Mod Team bikergonia Napisano 5 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 5 Kwietnia 2006 Uf. Bałam się że jednak mnie miałeś na myśli. :wink:
mischa Napisano 5 Kwietnia 2006 Napisano 5 Kwietnia 2006 Mój kolega bardzo szybko wymienił na inne i choć był to najwyższy model to bardzo szybko złapały luzy. Może Ty będziesz miał więcej szczęścia. już są u mnie w domu...ja też mam nadzieje ze bede miał wiecej szczescia
BART_osz Napisano 5 Kwietnia 2006 Napisano 5 Kwietnia 2006 One maja od nowosci taki lekki luz "roboczy" - na osi i na sprezynie - butem mozna sobie lekko ruszac na boki ale wedlug mnie to wrecz zaleta a nie wada
pszemi Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 BART_osz: Dzięki za powitanie. Miło Moja ramka niestety jeszcze nie doszła, a już się nie mogę doczekać. Jestem właśnie na etapie planowania konfiguracji i niestety będę musiał składanie rozłożyć na jakieś dwa miesiące. No compromise - jak składać to wypas furę :twisted: Chciałem też zapytać o dwie rzeczy: 1. Jakie amory mają posiadacze Zaskarów, szczególnie chodzi mi o skok. Ja zastanawiam się nad dwoma amorami: Marcok MX Comp Eta lub Reba Team Dual Air. Który wg was byłby lepszy do tej ramki? 2. Jakie stery. Z tego co wiem to do Zaskara są standardowe. Planuję kupić Ritchey WCS. A jakie Wy wstawiliście?
mischa Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 to zalezy jaki model zaskara ( z którego )..hmm ja mam w swoim zintegrowane, co do amortyzatora to ja wsadzam duka 80 mm, mam rozm S wiec uznałem ze wiekszy skok spieprzy mi geometrie, reba jest lepszym amortyzatorem a przy tym droższym no i pewnie tylko pod tarcze, chociarz rs wypóścił na 2006 rok wersje pod vki
pszemi Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 Zaskar rocznik 2001, rozmiar L. Co do amora to właśnie mam dylemat z tego powodu że nie widziałem nigdzie zaskara z amorem o skoku 100 mm, a taki bym chciał włożyć. Z drugiej strony przy L-ce te 2 cm różnicy w geo nie powinny zrobić. Dlatego wybór będzie pewnie między MX 85mm a Rebą która ma regulowany skok.
Mod Team bikergonia Napisano 6 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2006 A ja przy swoim bike-u (rozmiar S ) mam RS o skoku 65mm i ja na więcej nie wymienię. A czy wysoko będziesz miał podniesione siodło? A mostek o jakim kącie i długości? Jeżeli bardzo chcesz i w/g mnie tak byłoby najlepiej kup Rebę (regulowany skok da Ci możliwość spróbowania i dobrania odpowiedniego ustawienia). Pozdrower
mischa Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 moim zdaniem przy rozmiarze L, 100 powinna dać jeszcze rady, przy mniejszych ramach juz na pewno nie.... Bikergonia masz gdzieś foty swojego GT ?
pszemi Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 Właśnie sobie przeglądam amory Czy mi się wydaje czy nie ma w kolekcji 2006 Marcoka o skoku 85 z ETA?
pszemi Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 No to kicha Za mniej więcej tę samą cenę miałbym albo Rebę z UK (ale jakby coś byłby kłopot z gwarancją) albo Marcoka kupionego u nas. Właśnie dlatego zaczynałem się skłaniać ku Marcokowi z ETA. Ale znowu nic nie wiem. No nic, przyjdzie poczekać aż będę miał ramę i wtedy włożę jakiegoś amora ze skokiem 100mm i zobaczę jak to będzie wyglądać.
Mod Team bikergonia Napisano 6 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2006 moim zdaniem przy rozmiarze L, 100 powinna dać jeszcze rady, przy mniejszych ramach juz na pewno nie.... Bikergonia masz gdzieś foty swojego GT ? Wstyd się przyznać ale w wersji elektronicznej jeszcze nie (analogowo coś by się znalazło). Jak wróci mój komp z serwisu to będą foty.
BART_osz Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 Kupil bym Rebe - zawsze mozesz sobie ograniczyc skok do 80 mm jak 100mm bedzie za duzo. W wresji air masz nieograniczone mozliwosci ustawiania twardosci , szybkosci powrotu - jak dla mnie malina. O awaryjnosc tez bym sie nie martwil - byly problemy ze sztukami z pierwszej serii z 05 roku - niektore modele nie trzymaly cisnienia ktore z negatywnej komory przelazilo do pozytywnej ale jak pisalem to byly sztuki i juz nie ma tego problemu z obecnie sprzedawanymi rebusiami. Jezeli mozesz nabyc oba za ta sama cene - zdecydowanie polecam zakup Reby.
kustom Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 wiec wkoncu udalo sie zlozyc caly rowerek troszke nie przemyslalem tylko tego czerwonego paska w oponach(nie podoba mi sie ) no ale przeciez wazniejsze jak jezdza i ze cena znosna dane: rama: GT Zaskar team '04 M amor: Manitou Skareb Platinum SPV piasty: Sh XT, 32 ot szprychy: Dt Competition obrecze: Mavic XC717disc hamulce: Hayes HFX9 XC przerzutka przod: Sh LX przerzutka tyl: Sh LX manetki: Sh XT 3/8 kaseta: Sram 5.0 lancuch: HG70 korba: Sh LX hollowtech II pedaly:Sh M520 mostek: Ritchey WCS kierownica: Amoeba Scud carbon rogi: Ritchey WCS sztyca: Accent siodlo: WTB Rocket V opony: IRC MythosII 1.95 kewlarowe
BART_osz Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 Wyglad :arrow: malina . Moze faktycznie ta opona kolorystycznie srednio pasuje ale wazne ze jest solidna Wazyles moze caly rower ?? Masz ostro wyciagnieta sztyce :eek: Ile masz wzrostu ??
Mod Team bikergonia Napisano 7 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2006 Przepiękna maszyna Kustom! Przyłączam się do pytania ile waży.
KAZUMI Napisano 7 Kwietnia 2006 Napisano 7 Kwietnia 2006 a mi sie zdjęcie nie wyświetla można prosić o linka lub na maila
pszemi Napisano 7 Kwietnia 2006 Napisano 7 Kwietnia 2006 Śliczna fura Jak patrzę na nią to coraz bardziej tęsknię do momentu kiedy złożę swoją Przyłaczam się do pytania ile masz wzrostu Sztyca jest potęęęężnie wyciągnięta
mischa Napisano 7 Kwietnia 2006 Napisano 7 Kwietnia 2006 bryka ładna..heh ale wyrośnie Ci konkurencja...duke już dojechał... jade składać bestie do serwisu
Mod Team bikergonia Napisano 7 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2006 bryka ładna..heh ale wyrośnie Ci konkurencja...duke już dojechał... jade składać bestie do serwisu Mam nadzieję, że też pokarzesz swoją bestię. :twisted:
kustom Napisano 7 Kwietnia 2006 Napisano 7 Kwietnia 2006 dzieki dzieki wszyscy zawsze o sztyce pytaja, jest wysuieta tak jak mozna na max 35 wysunac, a to jest 40-tka, mam 182cm, wazylem go na razie na lazienkowej, wskazowkowej wadze to byloby mniejwiecej 10-11kilo i czekam na zdjecia zaskarowej konkurencji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.