STEFIK Napisano 17 Marca 2006 Napisano 17 Marca 2006 mam pytanko jak sie robi link do zdjecia/strony ale zeby to byla podana przezemnie nazwa a nie sciezka dostepu z gory wielkie dzieki
BART_osz Napisano 17 Marca 2006 Napisano 17 Marca 2006 Jezeli dobrze rozumiem chodzi Ci o tzw URL'e Wyglada to mniej wiecej tak: YYYYY [/url na koncu nawias zamykajacy ] nie wstawiam go bo zrobil by sie link gdzie X to bezposredni link do zdjecia Y napis ktory po kliknieciu "przenosi" Cie do zdjecia np ta fotka zeby zrobic url'a musisz wykorzystac ostatni link do zdjecia i piszesz [url??http://img114.imageshack.us/img114/9452/toiletbowl16fj.jpg] fotka KLIK zamiast dwoch znakow zapytania ladujesz znak rowna sie - wtedy wyjdzie cos takiego jak ponizej fotka KLIK Oczywiscie to w przypadku zalaczania fotek na imageshack.us O to chodzilo ?? Mischa - wstepnie juz witamy
Wojtek Napisano 17 Marca 2006 Napisano 17 Marca 2006 kustom Fotki w kolumnie wyglądają, wg mnie oczywiście, lepiej - jest to bardziej przejrzte. BoaPoweR Dałem odpowiedz do Twojego tematu o oponach w Lawince. Wiem ze troche późno ale z reguły do tego działu nie zaglądam. Składaj mischa, składaj
STEFIK Napisano 17 Marca 2006 Napisano 17 Marca 2006 wielkie dzieki wlasnie o to mi chodzilo wielkie dzieki wlasnie o to mi chodzilo wielkie dzieki wlasnie o to mi chodzilo
mischa Napisano 18 Marca 2006 Napisano 18 Marca 2006 dzieki, brakuje juz niewiele...tylko manetki i suport..przydało by sie wymienić bujaka z przodu ale z braku funduszy pozostanie suntour na razie..i czekamy na wiosne :029:
Pikul Napisano 20 Marca 2006 Napisano 20 Marca 2006 http://www.pinkbike.com/photo/772439/ - nieciekawie to wygląda :>
KAZUMI Napisano 20 Marca 2006 Napisano 20 Marca 2006 Nie ciekawie to wygląda a wszystko przez to że nie miał trzeciego trójkąta
BART_osz Napisano 20 Marca 2006 Napisano 20 Marca 2006 Zadna rama nie jest wieczna . Zakladam sie ze nie pekla gdy jej wlasciciel jechal po buleczki na sniadanie , a odmowila posluszenstwa dlatego bo jej wlasciciel dal jej niezle popalic
Mod Team bikergonia Napisano 21 Marca 2006 Mod Team Napisano 21 Marca 2006 Kustom masz bardzo piękną maszynę. I pewnie masz wspaniale wrażenia z jazdy. :twisted: A ile waży Twoje cudo?
Gość Gość Napisano 21 Marca 2006 Napisano 21 Marca 2006 dzieki ze wstepnych obliczen wychodzi 10kilo z hakiem, ale to takie dodawanie wag poszczegolnych elementow to moglem sie gdzies machnac, jak zloze calego to na pewno zwaze, wrazenia byly bardzo pozytywne, teraz po apgrejdzie mysle ze beda jeszcze lepsze
Mod Team bikergonia Napisano 21 Marca 2006 Mod Team Napisano 21 Marca 2006 A jaką rozmiarówkę dosiadasz.
mischa Napisano 22 Marca 2006 Napisano 22 Marca 2006 fakt... bardzo ładnie go sobie wymyśliłeś... bikergonia...też mam eske <lol> ale na razie w uzytku zimówka fuji..błee kompletny brak środków na dokonczenie projektu
Gość Gość Napisano 24 Marca 2006 Napisano 24 Marca 2006 kustom, czy sprawdzałeś ile twój zaskar waży?
kustom Napisano 24 Marca 2006 Napisano 24 Marca 2006 jak pisalem wyzej, nie sprawdzalem(ne mam wagi dokladnej), wazac poszczegole czesci wychodzi mi troche ponad 10kilo ale to tak niejwiecej i rowere tez jeszcze nie jest zlozony do koca, jakies tam ki jeszcze musze dokupic, jak bedzie caly to postaram sie o porzadne zwazenie;]
Elmer Napisano 24 Marca 2006 Napisano 24 Marca 2006 Witam! Mam techniczne pytanie do posiadaczy ramy Avalanche. Chodzi o suport i jego wymiary. Szerokosc to 68mm (w przypadku ramki 2.0 '05) ale jaka jest dlugosc ramion ? Posiadam suport, ktory aktualnie jest w starej ramie - 68/118. Pytanie czy bedzie pasowal do GT? Korby jakich bede uzywal to sh*tmano Altus (mam nadzieje, ze to bedzie ostatni sezon uzytkowania; moze uda sie zrealizowac marzenia o Hollowtech'u II ). Dzieki za info
BART_osz Napisano 24 Marca 2006 Napisano 24 Marca 2006 Raczej szykuje Ci sie nowy wydatek - oryginalnie w lawinie jest 68 - 113 mm
Elmer Napisano 24 Marca 2006 Napisano 24 Marca 2006 Wielkie dzieli BART_osz. No bede musial przebolec te 29zl na nowy suport. Gdyby byla kasiora to bym nie mial takich problemow, tylko kupil od razu jakies Hone albo LX, a tu trzeba kombinowac...
mischa Napisano 24 Marca 2006 Napisano 24 Marca 2006 hmmm,...jesli dopasowujemy suport to bierzemy pod uwagę szerokość mufy( w tym przypadku 68mm) oraz długość osi ...i tu dopasowujemy ją pod korby...takie mam odczucia ...ale luknij jeszcze do działu napędu..tam na pewno znajdziesz odpowiedź na to jak dobrać suport
Elmer Napisano 24 Marca 2006 Napisano 24 Marca 2006 Tak sobie czytam forum i faktycznie: suport dobiera sie do konkretnej korby. Oczywiscie w sprawie mojej korby Altus FC-TS32 (wersja speszal plastelina edyszyn) na stronie Sitmano nie ma nic na temat dlugosci osi suportu. Do tej pory bujalem sie Kellys'em Viperem (stalowy sztywniak) - szerokosc mufy jest taka sama jak w Avalanche (z tego co widzialem, to GT maja korby Truvativa), wiec sie zastanawiam czy bedzie potrzeba wymiany suportu. Skoro jest dobrany do konkretnej korby, to przy takich samych wymiarach mufy powinien pasic do GT, no chyba ze sie myle. Widze, ze bedzie wiecej problemow niz sie spodziewalem, a juz prawie wszystko jest gotowe do zlozenia (procz podkladek pod stery, hehe), ale satysfakcja bedzie wieksza
mischa Napisano 24 Marca 2006 Napisano 24 Marca 2006 moim zdaniem suport bedxie pasował...ale i tak najlepiej zamontowac korbe u fachury...na pewno bedziesz potzrebował klucza dynamometrycznego..zycze powodzenia
Elmer Napisano 24 Marca 2006 Napisano 24 Marca 2006 Korba bedzie montowana w serwisie (moze beda mieli odpowiednie klucze ). Przy okazji wezme od razu na przymiarke tylne kolo z przerzutka i lancuchem zeby zobaczyc jak sie linia lancucha bedzie prezentowac. Mam nadzieje, ze 1 sezon taka kombinacja wytrzyma
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.