Pikul Napisano 6 Marca 2006 Napisano 6 Marca 2006 Nie było mnie tu przez 3 dni i jaki bajzel sie porobił . Moja Lawina na razie przypomina kupe złomu, ale w najbliższym czasie postaram sie to zmienić
Mod Team bikergonia Napisano 8 Marca 2006 Mod Team Napisano 8 Marca 2006 No i fajnie! Choc zdania sa rozne.
Pi00tr Napisano 9 Marca 2006 Napisano 9 Marca 2006 Szacuneczek dla osoby która stworzyła nasza lista użytkowników !!! Dobra robota !!!
Robert Napisano 13 Marca 2006 Napisano 13 Marca 2006 Mam pytanie do każdego z posiadaczy ramy GT Avalanche. Otóż zastanawiam sięnad jej zakupem i chciałbym poznać podstawowe informacje: Ile rama waży? Jak z wytrzymałością i prowadzeniem?
BART_osz Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 Szukalem dzis dosyc dlugo wagi samej ramy i ... niestety wagi samej ramy nie znalazlem - waga calego roweru 1.0 rocznik 05 to 29 funtow ( 13.04 kg ) wiec nie malo :glare: ale to wina min srednich niektorych komponentow - np: moje siodelko i sztyca wazy duuzo za duzo :glare: - ale tak czy siak rama pewnie do najlzejszych nalezec nie bedzie . W moim wypadku to niema az tak wielkiego znaczenia bo jeszcze mam sile w nogach i jakos daje rade ja uciagnac :twisted: . Co do wytrzymalosci - ja dosiadam takiej od zeszlego roku - waze 91 kg ( ale sie odchudzam :lol: ) i daje jej dosyc mocno popalic i jak na razie wszsytko pod kontrola - zero problemow. Byl jeden przypadek zlamanej ramy u nas na forum - Pikulowi puscil tylni trojkat chyba w okolicac haka ale gwarancja zadzialala szybkciutko i ma juz nowa rame. Co wazne Pikul sam sie przyznal ze nie do konca uzywa roweru do xc i daje mu popalic wiec moze dlatego to pekniecie ( amor tez zlamal ) . On sam moze cos doda jak to sie stalo Oczywiscie jak uda mi sie znalezc wage samej ramy to czym predzej o niej poinformuje Mozna wiedziec za ile masz okazje kupic taka rame ?? Czy przymierzasz sie do calego roweru ??
Robert Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 W zasadzie wage już znalazłem http://www.allegro.pl/item91966788_rama_gt..._m_n_o_w_a.html ale czy ta rama nie ma zintegrowanych sterów czy mi się tylko wydaje ?? I trochę jednak waży, będzie później wojna o niską mase... Ale składuje już gotókwe i mam nadzieję że dostane czarną ramę coś w malowaniu Lukaszeczka
Pikul Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 Rama ma zintegrowane, albo półzintegrowane stery - sam nie wiem. A tak ogólnie rama bardzo fajna (mam już 2 egzemplarz Avalancha 1.0 ) Sama rama wykonana bardzo starannie, ładne spawy, wykonana z potrójnie cieniowanych rur(jeśli sie myle to mnie poprawcie) Jedyne mogła by być troche tańsza ....
BART_osz Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 No prosze , ja sie naszukalem wagi na zagranicznych stronach a wystarczylo looknac na allegro :lol: Myslalem ze rama bedzie wazyc wiecej ( i to sporo ) niz 1980g wiec ten wynik jest i tak dla mnie milym zaskoczeniem Stery w lawinach to stery z system zero stack - niby zintegrowane ale sa male roznice Klik
BoaPoweR Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 grrrr kiedy sie w końcu ta zima skończy, bo mnie już szlak bierze :twisted:
STEFIK Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 Witam jestem nie dosc ze nowym użytkownikiem forum to do tego posiadaczem roweru GT. :028: Moja przygoda z ta marka zaczela sie jakies 3-4 lata i pierwszy model był to 16,5" KARAKORAM poniżej zamieszczam link do zdjecia http://img154.imageshack.us/my.php?image=0020pn.jpg potem zaczolem kombinowac jak to zwykle bywa i ponad rok temu kupilem kolejna ramke GT CHUCKER cr-mo najpierw z zamiarem przelozenia wszystkiego a wkoncu skonczylo sie na caklowitej modernizacji. link do roweru w obecnym stanie http://img151.imageshack.us/my.php?image=111a2ip.jpg rowerek sprawoje sie wysmienicie niestety nigdzie na necie nie udalo mi sie znalezc blizszych informacji dotyczacych specyfikacji tej ramy. pozdrawiam :wink:
KAZUMI Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 Witamy w klubie nowego klubowicza A co Ci się stało z kolanem??
BART_osz Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 Witaj Stefik na forum i oczywiscie w klubie uzytkownikow GT To ciecie z avataru to Twoje ??
STEFIK Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 Witam, niestety ciecie jest moje ale przynajmniej moge sie pochwalic blizna a nawet dwoma 2 kolano mam takie samo (w sumie to wolal bym nie miec czym sie chwalic a zaracem tych operacji).Byly robione rok po roku wtym jedno teraz w stycziu. taka dziwna wada wrodzona rzepka byla ulozona nie tak jak tzreba. cale szczescie juz po wszystkim i mam nadzieje ze niedlugo wsiade na rowerek.
undi Napisano 14 Marca 2006 Napisano 14 Marca 2006 witam - jestem tu zupelnie nowy wiec jak cos pochrzanie z pisaniem to nie bic ktos tu dal wczoraj takiego linka: http://www.allegro.pl/item91966788_rama_gt..._m_n_o_w_a.html jak widac - nowa lawinka za 450zl. kupilem. zrobilem interes czy nie? wierze ze tak, ale teraz juz po fakcie chce fachowej opinii (tym bardziej ze zauwazylem na allegro dzis uzywanego zaskara za 650zl...). w summicie (niby-dystrybutor GT na nasz kraj) na pytanie o ramy zaproponowali mi aggressora za 700 (siedemset!!!) zlotych, wiec avalanche na allegro wydal mi sie taka okazja ze kupilem od razu pozdro PS. jak tylko powiesze troche sprzetu na tej ramie dolaczam do klubu
BART_osz Napisano 15 Marca 2006 Napisano 15 Marca 2006 Ja mysle ze juz teraz wstepnie mozemy Cie przywitac w gronie GT Co do ceny za rame wydaje sie mi sie ze to byla naprawde niezla okazja. Sam wstepnie sie pochwale ze zafundowalem swojej lawince przed chwila kompletna wymiane napedu na sramowskie x.9 . Instalacyjka zaraz jak tylko przyjdzie paczuszka
KAZUMI Napisano 15 Marca 2006 Napisano 15 Marca 2006 Na nowy sezon to w moim GT przydało by się wymienić przerzutki i korbę a o rozklekotanych klamkach nie wspomnę. Mam nadzieję że uda mi się to wszystko wymienić bo budżet po złożeniu ostrego dotknął dna a nawet się na nim położył i nie chce się ruszyć
Wojtek Napisano 15 Marca 2006 Napisano 15 Marca 2006 Ja mojej lawince zasponsorowałem na ten sezon już prostą kiere i robi Ritchey'a COPMa.. Jak na razie tyle, końca zimy nie widać
kustom Napisano 16 Marca 2006 Napisano 16 Marca 2006 jak wspominalem na nowy sezon lekki aczkolwiek znaczacy apgrejd: koła: tarczowki: podczas monrazu: musze jeszce skrocic przewody , gripy kupic, planuje tez rogi wcs i jakas lepsza sztyce, no i oponki irc mythos 1,95 kevlarowe, tylko cos nikt ich nei ma:/ /nie wiecie moze jak ulozyc fotki w poziomie a nei jedna pod druga?
BoaPoweR Napisano 16 Marca 2006 Napisano 16 Marca 2006 Poniżej masz KOD, wyświetla się dlatego że pod koniec każdej linijki dałem niewidzialny znak końca linijki(SHIFT+ENTER), jak go skasujesz a dasz tylko spacje za drugą i szóstą linijką to będzie to wyglądało jak te obrazki na dole. koła: [/url] [/url] tarczowki: [/url] [/url] koła: tarczowki:
BART_osz Napisano 16 Marca 2006 Napisano 16 Marca 2006 Gratuluje zwlaszcza obreczy . Na jakich piastach zaplotles kola ?? XT ??
kustom Napisano 16 Marca 2006 Napisano 16 Marca 2006 dzieki dzieki tak, piasty to xt hamulce mialy byc louisy ale byl problem z adapterem do widelca i dla swietego spokoju wzialem juz te hfxy
STEFIK Napisano 17 Marca 2006 Napisano 17 Marca 2006 naprawde przepiekny komplecik za milo popatrzec !!
mischa Napisano 17 Marca 2006 Napisano 17 Marca 2006 Witam i pozdrawiam wszystkich uzytkowników trzech trójkątów, mam nadzieje ze mój zaskar niedługo bedzie poskladany więc się pochwalę..na razie tyle
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.