Skocz do zawartości

Mniejszościowy KLUB użytkowników GT !

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

BART_osz mozesz podac mi model swoich sterow?

A co do sterow Tiogi NS to z emaliowania z Arnikiem dowiedzialem sie, ze gorna miska tych sterow jest bardzo plaska (nie wiem czy pasowalaby do GT). Ale widze, ze bede mial wiecej problemow z wyborem sterow niz sadzilem na poczatku, ale nie ma rzeczy niemozliwych.

Bede zmuszony do ponownych odwiedzin Zuchlinskiego w Gdyni (o ile nie odstrasza mnie ceny, to cos zakupie na miejscu i w razie czego bedzie mozna wymieniac :wink: ).

Napisano

Witam nowych użytkowników!!! ale nas sie nazbierało :)

użytkowników Elmer jesteś z 3miasta?? Jak tak to pozdrawiam.

Co do sterów to ja mam w moim WAB czyli standardowe jakie są montowane w GT i się od 5,5 roku spisują bez szwanku. Jaz zmieniłem kulki i nie mam jakiś większych śladów zniszczenia :)

Napisano

BART_osz mozesz podac mi model swoich sterow?

A wiec wzialem sie za rozszyfrowywanie co to mam za stery i wyszlo :-/ ze stery mam Cane Creek'a ale ... wyprodukowane nie przez CC B) a firme TH Industries . Swoja droga sprytny napis jest na przykrywce - wyprodukowane przez TH Industries for ( to malutka czcionka :) ) Cane Creek to juz wielka czcionka - dlatego bylem pewny ze mam cc a widac mam takiego farbowanego lisa :glare:

Dalej rozszyfrowywanie poszlo juz szybciutko - Klik

Lookajac na fotki na 99% mam model 11G.

Niby tajwanski jakis twor :) ... ale jak na razie dziala jak trzeba :) i z dzialania sterow jestem zadowolony.

edytka :

"... After Tien Hsin acquired the right to use the patented technology of

America Cane Creek in 2000, it was freed of sales price restrictions and

able to sell Cane Creek patented Aheadset products at prices of its own

choosing ..."

Juz wiem skad to powiazanie ThI & CC :P

Napisano

Wielkie dzieki BART_osz za info o sterach (chyba dokladnie takie ogladalem u Zuchlinskiego). Z moich ustalen z Arnikiem wynika, ze stery Tiogi NS beda pasowaly do ramy.

Glowka ramy w zblizeniu wyglada tak: http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/8...5829/84582973_1

KAZUMI jeste z 3miasta, ale tego malego :033: (konkretnie Wejherowo). Thx i wzajemnie :D

Chyba sie zdecyduje na stery Tiogi - mam nadzieje, ze beda sie dobrze sprawowaly.

Napisano

Witaj w klubie . Widze ze u wiekszosci uzytkownikow lawinek pierwszy powazny modzik - to amorek ;)

Chyba bedziemy musieli poprosic juz niedlugo ktoregos z modow o usuniecie slowa "mniejszosciowy" z tematu bo jest juz nas naprawde sporo :)

Napisano

Skrzynia czepiasz się szczegółów. Przez jakieś pół roku byłem sam na forum posiadaczem GT potem doszedł Lukaszeczek i powstał Mniejszościowy Klub Posiadaczy GT. A teraz tych posiadaczy narobiło się jak grzybów po deszczu - i dobrze :);)

Napisano

E tam, marudzicie chlopaki - wyjdzcie na ulice i spytajcie - znasz taka marke roweru jak GT? NIE???? A Giant - taaaa, kto by nie znal :) - odwiedzaja mnie znajomi, a ze rower trzymam w mieszkaniu, wiec zawsze go widza i sie dziwia, co to za marka :angry: .

Poza tym zobaczcie ilu czynnych GTowcow jest na forum - byl, ma byc i bedzie mniejszosciowy - co nie znaczy ze gorszy - u nas liczy sie jakosc, nie ilosc :twisted:. Ave.

Napisano

A ja jak wyjde na ulice i zapytam o GT to wiekszosc bedzie znala firme :) - mimo powszechnej opinii ze ze narod wsord ktorego pomieszkuje ciemny :lol:

Ze byl mniejszosciowy to nieznaczy ze ma byc :twisted: - jest nas juz sporo i "mniejszosciowy" moga przejac ale np posiadacze Marinow :D

Ja tam juz sie czuje Klubowiczem uzytkownikow GT - i wcale nie mniejszosciowym :P . Skrzynia thx za "poprawke" :)

Po dzisiejszym uaktualnieniu jest nas 27 :)

Napisano

Ejże, to mi się nie podoba!!!! Nazwa miała być Mniejszościowy Klub Użytkowników GT i taka była. Jeśli chcemy nazwę zmienić, to ją zmieńmy, ale zróbmy głosowanie - przy okazji zobaczymy ilu "praktykujących" GTowców jest. Osobiscie do nazwy mam sentyment, bo klub powstał, gdy byliśmy tylko Kazumi i ja... co myślę na temat osoby, która nazwę zmieniła nic nie powiem, bo bardzo lubię tą osobę i szanuję i nigdy nie miałem z nią spięcia, a wręcz miałem wrażenie, zę się dobrze rozumiemy... pozdrawiam :angry:

P.S. Proponuję policzyć osoby, które czynnie biorą udział w forum, i mają GT :)

Napisano

Nie nerwowo :P:) Jak bylo Was dwoch to faktycznie byl mniejszosciowy ale czy ma to dalej sens przy 27 userach ?? :) Wedlug mnie nie - juz chyba Lechu strone albo dwie wczesniej pytal - dlaczego mniejszosciowy ... ale faktycznie powinna zadecydowac wiekszosc :) - wystarczy ze rozeslemy pw do uzytkownikow ktorzy udzielali sie w temacie i do klubu sie zglosili - niech oni zadecyduja czy przy 27 uzytkownikach jestesmy dalej "mniejszosciowym" klubem czy juz "nie mniejszosciowym" i bedzie po sprawie :P

Glos na obecna nazwe ;)

Napisano

Nie może być tak, że robimy coś, bez uwzględnienia zdania innych. Dla mnie ma być jakość, nie ilość, a ponieważ widzę, że nasze opinie są bardzo rozbieżne, więc ja wysiadam. c u m8s

EOT

Napisano

Nie wieze ze zachowasz sie jak 5 letnie dziecko ktoremu foremki zabrali i sobie ot tak pojdziesz.

Co do zmiany ze sie tak szybko zmienila hmm ja zaproponowalem - a tak sie zlozylo ze skrzynia odrazu zmienil - rownie dobrze moze zmienic jeszcze raz :)

Ja juz wychodze z pracy ale w poniedzialek pw'kami poprosze ludziskow z maszynkami GT o wypowiedzenie sie w temacie :)

... aha - prezes nie odchodzi - nie ma takiej mozliwosci :)

Napisano

Ja podobnie jak Lukaszeczek mam sentyment do tej nazwy i wolał bym żeby została co Wam ona przeszkadza. Owszem jest mniej Marinów, Howków, Kon, czy Cannondali ale i co z tego. My jesteśmy mniejszościowym klubem i niech tak zostanie!!! A po za tym to na forum nie raz została wymieniana nazwa MKPGt i nowi użytkownicy czytający trochę starsze tematy nie będą wiedzieć, o co chodzi <_< Nowa nazawa BLLLEEE B)

Napisano

hello! Który rocznik GT najlepiej sie wam podobał?? Chodzi mi tu o całą oferte dostepną w danym roku <_<

MI osobiście najlepiej podobały sie rowery z rocznika 03/04 a wam? :twisted:

Napisano

Witam!

Po krotkiej przerwie ponownie zajrzalem do tematu i sie lekko zdziwilem. Widze, ze juz klub nie jest mniejszosciowy (jak wiemy wszystko jest wzgledne) - osobiscie taka nazwa w niczym nie przeszkadza. Poza tym liczba czlonkow na poziomie 27 to chyba nie jest powod, zeby od razu klub zaliczal sie do serii "super popularnych". Nie sadze, ze GT jest rownie popularne co Giant, Author czy Kelly's.

Ale czy tak naprawde liczy sie nazwa czy uczestnictwo? Chyba nie ma jasno okreslonych przedzialow, ktore pozwalaja nazywac klub mniejszosciowym badz nie. Dlatgo tez nie warto sie spierac o tak blahe rzeczy jak nazwa - we mnie budzi to uczucie jakbym znajdowal sie na ul. Wiejskiej w Warszawie <_< Wystarczy pamietac, ze zgoda buduje, niezgoda rujnuje. Do wszystkich - miejscie RE5PECT dla siebie i innych, a wszystko bedzie dobrze. Najwazniejsze sa nasze maszyny :D

BTW sam stalem sie uczestnikiem klubu przez przypadek, poniewaz buduje nowa maszyne i poczatkowo mialem byc uzytkownikiem Birii Ultimate. Ze wzgledu na problemy ze znalezieniem odpowiedniego rozmiaru ramy i okazje ktora sie pojawila, stalem sie posiadaczem obecnej ramki - jeszcze sporo czasu uplynie, zanim bede w stanie wykonac jazde probna.

Jak juz mowilem - zamilowanie do wlasnego sprzetu i wymiana mysli na jego temat to priorytety. Nazwa jest tylko po to, zeby sie moc odnalezc (jak drogowskaz) B).

To tyle z mojej strony.

Pozdro 4 all :)

Napisano

Ja też mam wrażenie, że nie bardzo jest, po co spierać się o nazwę klubu. Jeśli ktoś czuje się rzeczywiście związany w jakiś sposób ze starą nazwą, to nie widzę przeszkód, że by wrócić do poprzedniej nazwy. Ja podobnie jak Elmer raczej przez przypadek stałem się posiadaczem roweru marki GT inaczej pewnie należałbym do prawdziwej mniejszości użytkowników Sintesi.

Napisano

Witam serdecznie wszytskich uzytkowniików jakże szlachetnych maszyn jak nasze GT. Ja też przyłączam się do głosów że poprzednia nazwa była ok bo mimo że jest nasz 27 na forum to na maratonach GT mozna znaleźc garstkę. To rower tylko dla wybrańców :-)) a zmieniajac temat kto planuje starty w maratonach w najbliższym sezonie ? Komunikat dla osób z Warszawy: dziś wilgotnośc sniegu w Kabatach pozwalała na rozwijanie predkości większych niż 30 km/h :-)) jednym slowem idzie wiosna :-)) Pozdrawiam !!!

Napisano

hello! Który rocznik GT najlepiej sie wam podobał?? Chodzi mi tu o całą oferte dostepną w danym roku :D

MI osobiście najlepiej podobały sie rowery z rocznika 03/04 a wam? :twisted:

HE HE HE :D patrz profil :P

A co do nazwy to ja nie mam zamiaru zmieniać sygnatury :D

Napisano

No i mamy po staremu - Mniejszościowy KLUB użytkowników GT ! :D

.. a zmieniajac temat kto planuje starty w maratonach w najbliższym sezonie ?...

W planach jest Liga Świętokrzyska i Bikemaraton, a co wypali to zobaczymy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...