Skocz do zawartości

[hamulce] wkładki wymienne czy pełne klocki

QauczuQ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czyli mogę przyjąć że pełne klocki lub wymienne okładziny abstrahując od kosztów nie różnią się niczym szczególnym i stosowanie jednego bądź drugiego rozwiązania nie ma wpływu na skuteczność hamulców.

Napisano

It depends...jak to mowia za wielka woda. Widzisz...kiedy stosuje sie wkladki..zazwyczaj w bardziej "eksluzif" hamulcach. Mozna z tego wnioskowac ze jakosc okladzik wkladkowych winna byc lepsza. Jednak spotyka sie takze bardzo dobrej jakosci pelne klocki. Innymy slowy w moim odczuciu roznica nie lezy w formie...a tresci (czyli skladzie)... polecam poszukac recenzji klockow jako takich.

Pozdro

Napisano

Wg mnie znacznie lepsze sa pelne klocki, bo mozesz testowac rozne typy klockow. Ja tak robie i nie znalazlem jeszcze idealnych...

Jak znajdziesz takie ktore hamuja najlepiej we wszystkich warunkach to mozesz poszukac tego samego modelu z wymiennymi wkladkami i uzywac takich do konca zycia... :).

Napisano

Jak masz wymienne wkładki to też sobie wstawiasz co chcesz. I jest to wygodniejsze, bo łatwiej zmienić wkładki, niż całe klocki.

Napisano

Jeśli wolno nam sie zużywają klocki nie opłaca się kupować klocków z wymiennymi wkładami.

Jeśli szybko zużywają nam sie klocki lepiej brać z wymiennymi wkładami bo po pewnym czasie koszta zakupu sie zwrócą.

Napisano

Poza tym, same okladziny kosztujace powiedzmy 12 zl sa o niebo lepsze od klockow za 12 zl. No i w przypadku wymiennych klockow wystarczy je raz ustawic, potem wymieniac okladziny mozna bez zdejmowania klockow. Moim zdaniem kupno klockow z wymiennymi okladzinami sie oplaca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...