QauczuQ Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 jak w temacie, co lepiej kupić czy są jakieś agumenty przemawiające za którymś rozwiązaniem.
QauczuQ Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Napisano 15 Czerwca 2008 czyli mogę przyjąć że pełne klocki lub wymienne okładziny abstrahując od kosztów nie różnią się niczym szczególnym i stosowanie jednego bądź drugiego rozwiązania nie ma wpływu na skuteczność hamulców.
rymo Napisano 15 Czerwca 2008 Napisano 15 Czerwca 2008 It depends...jak to mowia za wielka woda. Widzisz...kiedy stosuje sie wkladki..zazwyczaj w bardziej "eksluzif" hamulcach. Mozna z tego wnioskowac ze jakosc okladzik wkladkowych winna byc lepsza. Jednak spotyka sie takze bardzo dobrej jakosci pelne klocki. Innymy slowy w moim odczuciu roznica nie lezy w formie...a tresci (czyli skladzie)... polecam poszukac recenzji klockow jako takich. Pozdro
Cybula Napisano 15 Czerwca 2008 Napisano 15 Czerwca 2008 Wg mnie znacznie lepsze sa pelne klocki, bo mozesz testowac rozne typy klockow. Ja tak robie i nie znalazlem jeszcze idealnych... Jak znajdziesz takie ktore hamuja najlepiej we wszystkich warunkach to mozesz poszukac tego samego modelu z wymiennymi wkladkami i uzywac takich do konca zycia... .
Grabo Napisano 15 Czerwca 2008 Napisano 15 Czerwca 2008 Jak masz wymienne wkładki to też sobie wstawiasz co chcesz. I jest to wygodniejsze, bo łatwiej zmienić wkładki, niż całe klocki.
Cybula Napisano 15 Czerwca 2008 Napisano 15 Czerwca 2008 AA, spoko, myslalem ze przy wymiennych wkladkach pasuje tylko jeden typ wkladek.
KhaH Napisano 15 Czerwca 2008 Napisano 15 Czerwca 2008 Jeśli wolno nam sie zużywają klocki nie opłaca się kupować klocków z wymiennymi wkładami. Jeśli szybko zużywają nam sie klocki lepiej brać z wymiennymi wkładami bo po pewnym czasie koszta zakupu sie zwrócą.
Klosiu Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 Poza tym, same okladziny kosztujace powiedzmy 12 zl sa o niebo lepsze od klockow za 12 zl. No i w przypadku wymiennych klockow wystarczy je raz ustawic, potem wymieniac okladziny mozna bez zdejmowania klockow. Moim zdaniem kupno klockow z wymiennymi okladzinami sie oplaca.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.