Skocz do zawartości

[PowerPoint] Szybkie pytanie

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Pytanie za 100pkt jak wkleić dźwięk w prezentacje tak by był scalony z plikiem prezentacji tzn aby muzyka była wraz z prezentacją w 1 pliku. Ponoć jak muzyczka jest w wav a nie mp3 to da się tak zrobić - przerobiłem podkład na wav ale dalej w prezentacji zapisuje się tylko ścieżka do muzyczki :/

Napisano

Z tego co wiem to da się to zrobić, ale ta muzyczka musi być jako efekt dźwiękowy to jakiejś animacji. Ma to jednak sporą wadę - jak animacja się skończy to muzyczka też :/. O innym sposobie nie wiem.

• Mod Team
Napisano

Pic w tym że musi lecieć przez wszystkie slajdy :] chyba żeby ją poszatkować na poszczególne kawałki do każdego slajdu i dac automatyczne przełaczanie- ale nie wiem czy da się tak dokładnie to ustawić aby muzyczka leciała płynnie :]

chyba zeby dalo rade jakos "przytrzymac" te jedna animacje przez wszystkie slajdy...:]

Napisano

szatkowanie odradzam - za dużo zabawy ze stoperem. Animacja nie może wyjść poza slajd.

Rozumiem, że będziesz odpalał prezentację na innym kompie, tak?

Rozwiązaniem może być skatalogowanie wszystkich muzyczek w jakimś folderze na dysku C: Potem jak siadasz do innego kompa to kopiujesz wszystko do takiego samego folderu i nie ma problemów ze ścieżkami plików.

Chyba, że problem jest innego rodzaju...

• Mod Team
Napisano

Pic polega na tym że muszę prezentacje wysłać mailem do innej osoby i zależy mi by po prostu odpaliła prezentacje i wszystko samo sie "zaprezentowało" :)

Co do szatkowania ścieżki dźwiękowej to wprawę już mam, ponieważ jest to jeden wav który składa się z kilkunastu kawałków powycinanych z różnych utworów. Problem jest też tej natury że PP2003 można mieniać slajdy z dokładnością co do 1 sekundy a mi to nie wystarcza :/ Ale to da rade obejść tempem przechodzenia w następny slajd :P

Napisano
Pic polega na tym że muszę prezentacje wysłać mailem do innej osoby i zależy mi by po prostu odpaliła prezentacje i wszystko samo sie "zaprezentowało" ;)

Co do szatkowania ścieżki dźwiękowej to wprawę już mam, ponieważ jest to jeden wav który składa się z kilkunastu kawałków powycinanych z różnych utworów. Problem jest też tej natury że PP2003 można mieniać slajdy z dokładnością co do 1 sekundy a mi to nie wystarcza :/ Ale to da rade obejść tempem przechodzenia w następny slajd :)

To może stwórz odpowiedni folder u siebie na kompie, a potem zrób z tego archiwum samorozpakowujące się w winrarze?

• Mod Team
Napisano

też pomysł - i dać plik muzyczki na ukrytym, żeby nie było go widać, tylko w prezentacji bee musiał tak dobrać ścieżkę podkładu aby po rozpakowaniu na kompie docelowym była identyczna

Napisano

Ja zawsze robiłem tak, że wrzucałem wszystkie pliki z prezentacją do folderu np. C:\nic nie wyszło

Wystarczy zdefiniować, żeby otwierając archiwum rozpakowało się do takiego właśnie folderu albo podać temu komuś taką instrukję i po kłopocie. Zawsze tworzyłęm folder na dysku C: bo to jest standard na wszystkich kompach, więc nie ma problemów ;)

Napisano

Nie do końca, bo wtedy w prezentacji zapisuje się tylko odnośnik do pliku dźwiękowego i jeżeli odpala się prezentację na innym kompie to plik dźwiękowy na innym kompie musi mieć taką samą ścieżkę dostępu, bo inaczej nie zadziała.

Napisano

Jeśli chodzi ci o to że muzyka ma wystartować na pierwszym slajdzie i później już lecieć do końca bez przerwy to jest to jak najbardziej do zrobienia ( a przynajmniej udało mi się to w PP2000 =]] ).

Jak jutro wrócę do domu, to napisze co i jak =]

Pamiętaj tylko że prezentacja będzie wtedy trochę ważyła =]

Napisano

Hm tworzysz po prostu plik pokazu slajdów pps a nie prezentacji ppt =]]

Wtedy możesz tylko wyświetlić prezentację, ale jej nie edytować.. Więc od razu włącza Ci się pokaz slajdów z muzyką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...