Skocz do zawartości

[podjazdy] Trenuje ktoś ?

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

j Ogólnie odkąd zacząłem jeszce trenować boks to na rowerze jeździ mi się odczuwalnie gorzej.

Z czasem powinno się wyrównać :]

• Mod Team
Napisano

Dziś Agrykola w godz. 18-18.30 10x 26:20 - słabo, słabo, pewnie gdybym jeździł równo do ścieżki na dole i szybciej zawracał byłoby 26:00. Był jeszcze jakiś gość na szosówce i jeden jegomość na MTB :)

Napisano

Dzisiaj jakieś dobre fluidy były do jazdy. Zszedłem z czasem na standardowej trasie do domu o 2 minuty. Byłoby lepiej gdyby nie wysyp trolujących rowerzystów ;) Szkoda, że nikt nie trenuje podjazdów po 17 jak wracam z pracy :]

Napisano

Lecę z Mokotowa, od strony Wisłostrady. Wpadam na placyk, patrzę czy ktoś podjeżdża i jak nie to jadę dalej. Jak by ktoś był to bym się zatrzymał podopingować :)

Napisano

Zeszłam wczoraj na 10 poniżej 30 minut :D Ponieważ za każdym razem jak jestem na Agrykoli, mój czas jest troszkę lepszy, to zaczynam wierzyć, że to daje efekty :)

A co do efektów w bieganiu, to na pewno - w niedzielę życiówka na 5 km :)

Napisano

dziś już 25:43

Chyba jeżdżę powyżej aktualnych możliwości, ale nie jestem zwierzęciem, żeby to marne ciało stawiało mi warunki :)

Ma ktoś ochotę pośmigać treningowo?

Napisano

Ja po niedzielnej mazovii zakladam slicki i bede na agrykoli pewnie w poniedzialek rozruchowo 10-20x, sroda trening 20-30x, piatek 40x.

Poniedzialek jak dam rade po wyscigu :)

Z drugiej strony mysle i jak juz pisalem 10x agrykola to jest naprawde niewielki wysilek. Tak wiec dobrym porownaniem jest i bedzie przynajmniej 20 podjazdow. Szkoda tylko ze asfalt jest taki lipny + ruch pieszych bo w dol nie da sie jechac w spokoju bez stresu, jednak nie mozna przesadzic, w innym przypadku mysle ze spokojnie predkosci na dole bylyby w granicy 70km/h na slickach.

• Mod Team
Napisano

E tam, ja też tak myślałem, po czym okazało się, że daje rade 25x i jeszcze pojeździłbym więcej. Na pewno dałabyś radę, tempo nie jest najważniejsze :)

No i ważna jest dobra rozgrzewka.

Napisano

Potwierdzam. Nie jestem jakimś hiper super, ale 20x robię bez większego wysiłku. A przynajmniej robiłem - czekam aż mnie rozkują i zobaczę jak mocno siadła forma.

Napisano

Widze ,że koleżanka też biega :) To ja zapraszam na wspólne przebieżki , tylko jakoś miejsce musimy dograć bo ja z Wileńskiego.

Btw. zaliczam zazwyczaj agrykole 5 razy , ale za to na maxa , na 3x9 :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jutro wybieram się znowu na Agrykolę. Będę tam mniej więcej o 12:30. Będzie może z 25x, a więc trochę to potrwa. Myślałem, że 20x to już jest rekord ale usłyszałem, że inni podjeżdżają po 30x, spróbuję któregoś dnia tyle podjechać :blink: .

Będę jutro śmigał na Rockriderze 6.0, w rękawiczkach i w kasku, może ktoś mnie zobaczy :) .

Zapomniałem, że to będzie niedziela (czyli tłumy ludzi). Ale trudno, i tak będę...

• Mod Team
Napisano

Zapomniałem, że to będzie niedziela (czyli tłumy ludzi). Ale trudno, i tak będę...

Bez przesady, czasem w weekend przy dobrej pogodzie jest nieduzo ludzi i nawet nie trzeba jeździć slalomem :)

Bleh, też bym sobie podjeżdzał, ale kontuzja kolana jakaś niedobra :blink:

Napisano

Byłem dziś wieczorem, w ramach pierwszej jazdy po rozkuciu z gipsu. Było puściutko, poza paroma pieszymi.

Przed dzwonem robiłem standardowo 20-22x, teraz wydusiłem 8x. Jednak 2 miesiące siedzenia na dupie zrobiły swoje - ale najważniejsze, że znowu jeżdżę i tylko to się liczy.

Napisano

Ej a o której górce Wy mówicie jaka Agrykola nie mam pojęcia o co wam chodzi xd?.Gdzie Ona jest też mam zamiar po ćwiczyć :icon_mrgreen:

Napisano

A to już niem więcej gdzie to jest dzięki wielkie.A spory jest podjazd ? bo jeszcze tam nie jezdziłem tak średio znam Warszawę

Napisano

Dlugosc zjazdu + podjazd to 1050m, od przejscia dla pieszych na sam dol gdzie przecinaja sie sciezki rowerowe.

Roznica poziomow gora/dol to ~25m.

Max nachylenie 9% / 5 stopni. Srednie wychodzi ~5%.

Napisano

aha dzięki a myślicie,że ta górką jest dobra do trenowania jak się np wcześniej nie było rowerem w górach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...