Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no mi niestety pierwszego nie pasuje , znowu sam gdzies :icon_confused:

heheh to nie jest 1.05 tylko 30.04 :0

mam nadzieje ze ci co nie brali długiego weekendu beda pracowac jeszcze ,wiec nie powinno byc takiego tłoku na tym szlaku

Napisano

Ciup Krzychu nie przesadzaj z tempem bo moje szybkie tempo to jest Twoja rekreacyjna jazda:D pamiętasz podjazdy:/ Krzychu, na pociąg nam się nie śpiszey... a lampki można wziąć :D

Napisano

Tylko zjazd niebeskim po zmroku to będzie totalny hardcore, nawet dla mnie jak tak piszesz. Tam są głazy jak telewizory :), a może jest tak że kolega przesadza z rekreacyjnym tempem? Spotkać się możemy i zobaczymy jak się bedzie jechało tylko ja bym chciał jednak ten zjazd z Baraniej zaliczyć w ramach testu ramy i koła :)

Napisano

jedziecie zugiem z Kato? 6.42? Ustron Polana 8.50?

ewentualnie mam 2 miejsca w aucie -bez bagaznika ,albo 3 z bagaznikiem na klape

z tym ze musiałbym po Was podjechac.Niestety dopiero od godz 8.00 jestem dostepny(żone do pracy musze zawieżć).

Napisano

W czterech jedziemy samochodem.

o ktorej ruszacie? Umawiamy sie gdzies na dole ,czy na szczycie Czantorii,ew.moge was po trasie gonic :)

na priv tel.wysyłam

Napisano

Jak dojedziemy i się wypakujmy to zadzwonię.

Niestety w poniedziałek nie jedziemy ale za to jutro i we wtorek.

szkoda ,u mnie sie nic nie zmienia jade w poniedziałek

Napisano

szkoda ,u mnie sie nic nie zmienia jade w poniedziałek

klasyk zaliczony ,kilka przeszkód po wczorajszej wichurze na trasie,do Stożka bez zadnych niespodziewajek ,...oprócz sneaka-to juz 3 raz miej wiecej w tym samym miejscu,co wypad to w promieniu 300m łapie pane (zjazd z Soszowa jak sie płyty zaczynaja)

Zjazd z kiczorów masakryczny trzeba sie było lasem przedzierac, sciezka zawalona cała choinkami na długosci 400-500 m , w dodatku topniejacy snieg i woda.

Standartowo od rozjazdu czerwonego z zielonym kilka sporych kałuz (do ominiecia) i gdzieniegdzie leżace choinki.

Z forma nie jest tak zle(Czantoria 9:54, Kubalonka 13:07) tylko troche za cieplo było.

Ktoś kto wczoraj tamtedy jechał to miał nie lada atrakcje w postaci łamiacych sie drzew - o ile dało sie jechac :woot:

Zdjec nie bedzie (całe jedno zrobiłem pod autem)- musze se jakis mniejszy aparat zafundowac ,tego kloca juz wiecej nie taszcze

Napisano

klasyk zaliczony ,kilka przeszkód po wczorajszej wichurze na trasie,do Stożka bez zadnych niespodziewajek ,...oprócz sneaka-to juz 3 raz miej wiecej w tym samym miejscu,co wypad to w promieniu 300m łapie pane (zjazd z Soszowa jak sie płyty zaczynaja)

Zjazd z kiczorów masakryczny trzeba sie było lasem przedzierac, sciezka zawalona cała choinkami na długosci 400-500 m , w dodatku topniejacy snieg i woda.

Standartowo od rozjazdu czerwonego z zielonym kilka sporych kałuz (do ominiecia) i gdzieniegdzie leżace choinki.

Z forma nie jest tak zle(Czantoria 9:54, Kubalonka 13:07) tylko troche za cieplo było.

Ktoś kto wczoraj tamtedy jechał to miał nie lada atrakcje w postaci łamiacych sie drzew - o ile dało sie jechac :woot:

Zdjec nie bedzie (całe jedno zrobiłem pod autem)- musze se jakis mniejszy aparat zafundowac ,tego kloca juz wiecej nie taszcze

kiedy mastepna wycieczke planujesz ? moze dasz rade miedzy 3-6 czas znalesc , mam fajna trase beskidzie małym do objechania

Napisano

ten tydzien juz niestety odpada,ewentualnie w piatek(niepewne) ,8 maja mam ostatni zastrzyk w kolano ,od 14.05 do roboty niestety :sick:

wolne terminy 4,7,10,11,12 lub 13 z tymze musiałbym z małzonka uzgodnic wczesniej -nie chce jej zostawiac samej w domu (co prawda miesiac do porodu ale nigdy nie wiadomo)

Dzis pierwszy raz na dłuższa trase załozyłem WTB Silverado i tyłek mnie boli jak nie wiem co - chyba wroce do Phenoma

Napisano

Krzychu tak jak napisałem od 3-6 moge jechac , mam plan na beskid mały i tu raczej autem by trzeba było jechac , jednak jestem otwarty na inne propozycje w tym terminie.

Aegis , 4 jak dla mnie moze byc pozniej to 10 dopiero , trasy do obgadania.

ps. Krzychu w mały to raczej autem , miałbym 2 mejsca na dachu i ewentualnie jedno w srodku , mysle o reowerach oczywiscie

Napisano

Krzychu tak jak napisałem od 3-6 moge jechac , mam plan na beskid mały i tu raczej autem by trzeba było jechac , jednak jestem otwarty na inne propozycje w tym terminie.

Aegis , 4 jak dla mnie moze byc pozniej to 10 dopiero , trasy do obgadania.

ps. Krzychu w mały to raczej autem , miałbym 2 mejsca na dachu i ewentualnie jedno w srodku , mysle o reowerach oczywiscie

nie obiecuje ale pogadam odnosnie 4 -cos wiecej na temat trasy?

Napisano

cos wiecej na temat trasy , juz pisze

autem na przełecz kocierska , zaparkowac koło zajazdu i rowerumi juz czerwonym szlakiem na Leskowiec przez Kiczora , Potrojna i Łamana Skałe pozniej zjazd zołtym w kerunku Krzeszowa az do zielonego szlaku ktorym wjedziemy na Smrekowiec i dalej zielonym przez Mlada Hora , Gibasowka , Kucowki , Scieszkow Gron na przełacz Kocierska.

Trasa wg mapy ok 36km .

Napisano

To ja jeszcze pogadam z Krzychem i Tomkiem odnośnie terminu i chęci to można zrobić takiego tripa. Jeszcze tam nie byłem więc chętnie zwiedzę, a jak to wygląda z transportem jak koszty i skąd?

Napisano

tzn ja +2 , paliwko dzielimy a co do miejsca zbiorki to ustalimy jak juz sie zdecydujecie , no i moze aegis tez pojedzie , to moze bedzie miec miejsce

Napisano

Mr kura szkoda ze nie mowiłes ze jedziesz .

Krzychu ja jutro jadę no chyba ze będzie lało jak z cebra , jesli sam będę jechał to uderze na czantorie i stozek a pozniej zobaczę jak sił starczy , jesli tak to pojadę na barania.

W niedziele umowiłem sie z kolega na jure ale jak nie wypali wyjazd to napisze w sobote popołudniu .

Napisano

nie obiecuje ale pogadam odnosnie 4 -cos wiecej na temat trasy?

oki, mozemy smigac - o ile nie bedzie lało :)

reszta na priv

Nie wiem Grzegorz czy jest sens się pchać na Baranią. Jeszcze biało na niej będzie.

potwierdzam w poniedziałek jeszcze było sporo sniegu na szczycie widac,pewnie wody i błota od groma

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...