Skocz do zawartości

[katowice] wypady w gory

Przecin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pewnie , jeździłem w sobotę - Wyjechalem na Kozią Górkę koło Szyndzielni. temperatura -11C bez wiatru, cały szlak odśnieżony i praktycznie ubity. Podjazd spoko - w kilku miejscach boksowało tlne koło ale generalnie trakcja OK. Gorzej sprawa wygląda podczas zjazdu - strasznie sie wychłodziłem i duże problemy z hamowaniem - generalnie nie można doprowadzać do rozpędzania się roweru:) ale frajda niesamowita ;)

Napisano

No na pewno z hamowaniem trzeba będzie uważać, niemniej jednak frajda jest ;)

Na sobotę zapowiadają odwilż z pochmurna pogodą, więc raczej kiepsko na rower.

Ideałem była by wyżowa pogoda z ujemną temperaturą i słoneczkiem ;)

• 3 miesiące temu...
Napisano

Odświeżam temat. Byłby ktoś chętny na wpad w Beskid Śląski 8/9 kwietnia ? Fajnie jakby się zgłosił ktoś obeznany w topografi, bo to mój pierwszy wpad w te rejony :)

Napisano

nie wiem jak będzie z czasem, czy dam radę 8/9. Śląski znam jak własną kieszeń więc się polecam :D i piszę się na wypad. W wątku Tyskim plaujemy w kwietniu zrobić mały zlocik w Śląskim może zawitasz - zapraszam.

Napisano

No jak Ślązacy, śmigaliście coś po Beskidach... :icon_lol::icon_question:

Ja z towarzyszem mrkura otwarliśmy sezon górskich włóczęg po Beskidach. Na celownik poszedł Beskid Mały.

Oto linki do fotorelacji mojej i Pawła:

detonator

mrkura

Napisano

No ładnie chłopaki. Warunki całkiem niezłe, ale 60km przy pierwszym wypadzie w góry by mnie chyba masakrycznie wymęczyło;)

Napisano

No ładnie chłopaki. Warunki całkiem niezłe, ale 60km przy pierwszym wypadzie w góry by mnie chyba masakrycznie wymęczyło;)

Tak szczerze, to taki dystans nawet w połowie sezonu, gdy forma większa, jest dość spory jak dla mnie, więc na pierwszy raz było stanowczo za dużo ale miło się wspomina.

Na pewno w Beskid Mały trzeba będzie zawitać na jesieni, gdyż mnóstwo jest tam drzew liściastych, które muszą tworzyć super klimacik.

Napisano

Jako ze jutro mam wolne,to chyba 1 wypadzik - na spokojnie Równica i moze cos jeszcze-trzeba obadac w jakiej sie jest formie po zimie :icon_mrgreen:

Jesli jescze ktos chetny to zapraszam - 2 osoby moge wziac (kombik+bagaznik na klape)

Wyjazd koło 9.00

Napisano

sytuacja ma sie tak : podjazd na Rownice asfalt -snieg lezy jeszcze tylko na nasniezanych stokach-jest go juz malutko- na Czantori na nartostradzie jakis jeszcze flustrat na desce smigał:D

powyzej schroniska w miare sucho (minimalne 2 błotka bez wody),do samego szczytu sniegu praktycznie brak jedynie w kilku miejscach jakies pozostałosci.

Za tydzien nie dam rady,ale pewnie za 2 tyg.znów sie gdzies wybiore,trzeba szlifowac forme -jak podjezdzałem pod Rownice to jakis "sprinter" przeszedł jak przecinak kolo mnie:D

Z gory to juz całkiem inna jazda Vmaks 73,88km/h :rolleyes: jak na full'a to niezle,co do terenu to za mało zjezdzałem nie moge wydac opinii-trzeba wiecej pojezdzic.

Napisano

Ja również najbliższy tydzień mam zajęty. Ale tak samo jak Aegis planuje jakiś wypad za 2 tygodnie.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Cześć,

znajdzie się ktoś chętny na wypad w Beskidy w niedzielę 1 maja lub następne dni weekendu? może być to 1-dniowy albo dłuższy, kwestia dogadania. Tempo w miarę lajtowe, to będzie dla mnie otwarcie sezonu górskiego :icon_mrgreen:

Napisano

Ktos cos planuje na ten weekend :027: ?

Detonator - jak zwykle super foty. Widze, ze juz 3 wypady zaliczyles, ja dopiero jeden :(

Napisano

Ja coś myślałem, że pora się w końcu w góry w tym roku ruszyć, aczkolwiek nie mam koncepcji gdzie...

Napisano

Hej, jadę w sobotę w Beskid Żywiecki. Wyjeżdżam z Tychów około 7 lub 8 rano. Mam jedno wolne miejsce w samochodzie (osobo-rower ;) ).

Trasa to Wielka Racza (czerwonowym od Zwardonia ) później na Przegibek , czarnym na Praszywkę i zjazd do Rycerki

EDIT:

Zmiana trasy ponieważ będę miał mniej czasu.

Start:Brenna->niebieskim na Kotarz-> czerwonym /później zielonym na Szyndzilnie-> zółtym Błatnią-> zjazd zielonym do Brennej.

Wyjazd po7.00 z Tychów.

Napisano

Petelka na około Brennej jest zawsze dobra, ale ta godzina 7 rano wyjazd mnie zabija ;) Jedziesz sam, czy ktoś się jeszcze pisze ? O której planujesz być na miejscu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...