Skocz do zawartości

[Oświetlenie]Jakie na przód i na tył?

Marc1n

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szanowny Użytkowniku Forum, dla Ciebie jest to TYLKO forum i AŻ zakup ferrari. A dla mnie zasady, proste jak przysłowiowa konstrukcja cepa, wg mnie i chyba nie tylko mnie zrozumiałe dla bardzo przeciętnego szaraka Kowalskiego. Bardzo dobrze że wziąłeś sobie wszelkie uwagi do serca, to się najbardziej liczy.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Ja kupiłem Sigmę Pava, nie chciałem samoróbek bez gwarancji.

Jestem zadowolony, ilość światła wystarczająca do jazdy w całkowitej ciemności po leśnych drogach.

Pewnie za jakiś czas dokupię jeszcze czołówkę do doświetlania zakrętów.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Nie, nie ograniczal sie, tak po prostu wybralem w/w, poczytalem troche tu i tam i padlo na exposure.

Podobno ma jasno swiecic i bardzo podoba mi sie jej sposob mocowania wraz z uchwytem.

No i jest z tej samej stajni co przednie swiatelko i tu wiedzialem ze jakosc bedzie na poziomie.

Napisano

Czy ktoś wie gdzie dostanę MACTRONIC MLF-1W i Smarta Superflasha w jednym sklepie w normalnej cenie?

Przegrzebałem na allegro - żaden sprzedawca nie ma dwóch, w sklepach też brak ( przynajmniej tych co znam ). Wolałbym nie płacić 2 razy przesyłki, bo to daje drugiego Superflasha prawie.

Napisano

Ja korzystam od dawna z tego: tył Cateye TL-LD170-R Jest po prostu niezniszczalna, prosta jak obsługa cepa i całkiem oszczędna jesli chodzi o zuzycie baterii. Używam jej od ponad dóch lat. Przód: Giant Quark 5. Dobrze widac Cię na drodze, daje jasne światło. Kompaktowa, dobrze przylega do kiery, ze zwględu na zwarta budowę. System mocowanai ogranicza możliwosć rozwalenia.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam.

Chcę kupić lampę rowerową na przód, jazda także po lesie w całkowitych ciemnościach. Do oświetlania zakrętów mam czołówkę MacTronic K2 http://allegro.onet.pl/mactronic-czolowka-hls-k2-k2-wysylka-gratis-i1380179178.html, z której jestem bardzo zadowolony i polecam :D

Jestem prawie zdecydowany na Mactronic BIKE PRO SCREAM http://allegro.pl/latarka-mactronic-bike-pro-scream-kurier-gratis-i1329026703.html gdyż podoba mi się wizualnie :icon_lol: (mało znaczące, bo to ma świecić a nie wyglądać :laugh:, ale jednak ;) ) , a także czytałem o niej pozytywne opinie. ALE :)

Chcę się Was zapytać co o niej sądzicie, może dołożyć trochę i wybrać Sigma-Pava http://www.xtrabike.pl/?co=229&nr=1840&strona=0&szukaj=pava&producent= Pava trochę przewyższa mój budżet, bo chciałem wydać na nią 150 zł, ale jak będzie trzeba to coś jeszcze skombinuje :) . :)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Ta druga z MC-E będzie zauważalnie jaśniejsza od Boci ale rozkład światła jest typowo latarkowy i na rower będzie za wąsko.

Ja bym wybrał WF-501B na P7. 900lm to oczywiście lipa ale nawet jak ma realnie 500lm to i tak nieźle jak za tą cenę.

• Mod Team
Napisano

Czyli Bocialarka nadal pozostaje bezkonkurencyjna. No cóż, trzeba zbierać grosiki żeby na sezon kupić światełko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...