evo Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 i jeszcze tę nieszczęśne mocowanie górnych widełek albo za albo pod górną rurą... mi się taki coś nigdy nie podobało. - ale ma to sens. Przekrok można obniżyć i wtedy górna rura (stosunkowo nisko) blokuje nacisk sztycy od przodu, a tylne widły wysoko umieszczone blokują nacisk sztycy od góry i chronią przed uszkodzeniem komina. Merida lubi takie ramki robić.
Mathieo Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 Evo np. ? jaki model ? bo u siebie mam normę EDIT: a no merida ma takie u mnie też takie ale to ona robi dyskretnie :x http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?...r=44&id=301 teraz ja też sądze że ta rama bez malowania najlepsza jest poza tym tego z mocowania widełek z góry nie widać
black rider Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 co do tego felta to harfa też sprzedaje ramy q800 za 900zł. Pytanie tylko czy jest warta tej stówki wiecej albo nawet trzech w stosunku do ramy zyankali. Ktoś wie moze ile waży itp?
Iron Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 1720g 19,5 z hakiem i zaciskiem , czyli więcej od zyankaliego
Lukas_Mako Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 a co powiesz o tej propozycji w moim poście stronę wcześniej ??
Szkrabek Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 To wychodzi na to ze wszystki te ramy co ci sie podobaja sa za male, za drogie lub ci sie nie podoba wiec musisz sie zdecydowac abo dokladasz i masz co ci sie podoba (to ci chyba wyjdzie najlepiej) abo kupujesz tansze ale nie jestes zadowolony. Cos za cos a te zycie jest takie okrutne
black rider Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 a co do tej ramy zyankali jeszcze no skoro ona ma kąt główki ramy 69,5* przy amortyzatorze ze skokiem 100mm, to o ile ten kąt mógby się zmienić przy skoku 80mm? Moim zdaniem jest to chyba najrozsądniejszy wybór i jak będe znowu za 600zł to coś czuje ze stane się jej posiadaczem
Maki Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Napisano 2 Stycznia 2008 Lukas_Mako poropozycja twoja fajna tylko nie ma znowu dla mnie 18". Ja cie nie mogę co za pech. Jak kupuje ciuchy też mam problem z rozmiarem. Zobaczymy może coś da się dozbierać do tych 900zł bo za 800zł to marnie widze. To co do 900zł
Paviarotti Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 Maki a co z tym Radonem co podałem stronę wyżej? link tutaj http://bike-center.home.pl/product_info.ph...roducts_id=1168 Mają 18", waga dobra, cena też, dużo pozytywnych opinii. Tylko jeszcze zerknąć geometrię czy Ci przypasuje.
Maki Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Napisano 2 Stycznia 2008 Jakim cudem ten radon umknął mojej uwadze. Geo ok. Paviarotti uratowałeś mnie.
Fifi Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 Fajna ta rama Radona. Lekka, cena dobra, firma sprawdzona. Ja bym brał.
Maki Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Napisano 2 Stycznia 2008 5 lat gwarancji. Nic tylko kupować. Dzięki chłopaki wielkie za poświęcenie mi trochę czasu. Pozdrawiam.
Szkrabek Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 Ja i Paviarotti pisalismy zebys luknąl na Ramke z radona a tylko ty Paviarotti pochwaliles ;(
Paviarotti Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 Się wie co dobre, ja już kupiłem dla siebie Właśnie gwarancja jest długa, myślę, że z reklamacją w razie czego nie powinno być problemów. I to jest ogromny plus. Sztyca grubsza (niż np. w Zyankalim), kolorek prosty, nieprzekombinowany. Moja będzie dopiero osiemnastego
Xsystoff Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 a co do tej ramy zyankali jeszcze no skoro ona ma kąt główki ramy 69,5* przy amortyzatorze ze skokiem 100mm, to o ile ten kąt mógby się zmienić przy skoku 80mm? Przyjmuje się 1* na 10mm skoku, czyli przy 80mm ~71.5*. Minimalnie wyostrzone XC
Bartez23 Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 Się wie co dobre, ja już kupiłem dla siebie Paweł pamiętaj kto ją wyczaił dla Ciebie pzdr
grzegorz1974paszek Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 Jakim cudem ten radon umknął mojej uwadze. Geo ok. Paviarotti uratowałeś mnie. Jakim cudem? Bo ty szukałeś ramy 18'' z rurą 565 mm +/- 5mm . A ta rama się w te parametry nie załapuje.
Maki Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Napisano 2 Stycznia 2008 Jakim cudem? Bo ty szukałeś ramy 18'' z rurą 565 mm +/- 5mm . A ta rama się w te parametry nie załapuje. Ale widząc trudność dopasowania poszedłem na kompromis. Mogę kupić sztyce z centralnie umieszczonym jarzmem.
Maki Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Napisano 2 Stycznia 2008 A gdzie to wyczytaliście że posion ma 71,5 przy 80 skoku a 69,5 przy 100.
grzegorz1974paszek Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 Maki - chyba sztycę z większym wysunięciem do tyłu? Ten Radon ma 555mm. Jestem pewien na 95% że będziesz musiał taką sztycę kupic np. Truvativa. No i redukcje .
Maki Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Napisano 2 Stycznia 2008 Lub cofnąć siodełko bo aktualnie mam prawie na maksa do przodu przesunięte.
Paviarotti Napisano 2 Stycznia 2008 Napisano 2 Stycznia 2008 Sztyca z seat-back'iem i ewentualnie lekko siodło do tyłu i gotowe
Maki Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Napisano 2 Stycznia 2008 Sztyca z seat-back'iem i ewentualnie lekko siodło do tyłu i gotowe Przed chwilą zeszyłem do piwnicy i zobaczyłem iż jak siodło przesunę o 1cm do tyłu to będzie idealnie na środku prętów.
Paviarotti Napisano 17 Stycznia 2008 Napisano 17 Stycznia 2008 Radon ZR Litening 20" z pivotami i hakiem = 1567 g. Obsługa bike-center.pl przy kupowaniu = świetna. EDIT: Ahaa i rama ma całkiem inny kolor niż na zdjęciu bike-center! jest to taki kolor jak tutaj ale ja dostałem wersję z napisami w kolorze ramy i obwódkach liter jasnymi (czyli juz taka jak na zdjeciu). Rama super, mega-masywne rurki, dobrze wykonana, trzeba było trochę papierem ściernym pojechać rurę podsiodłową w środku bo sztyca nie chciała wejść. Główka ramy bardzo ciasna ciężko weszły miski, ale siedzą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.