qla Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 Ale co to zmieni? Przecież i tak za mocno skręcić nie mogę, bo koło się nie będzie kręcić, a siły nadal działające na koło takie same...?
travisb Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 Mylny błąd! Zmień jak Ci kolega radzi, to zauważysz, że jednak jest różnica.
bobbudowniczy Napisano 23 Sierpnia 2011 Napisano 23 Sierpnia 2011 Stawiam że to jest na styku korba/suport. Miałem tak z niedokręconą korbą. Jeśli nie pomaga porządne dokręcenie korb to możesz potestować zmianę ich pozycji na kwadracie (mam nadzieję, że się dobrze wyraziłem ;-) Pamiętaj żeby niczym nie smarować kwadratu ani korb przed założeniem! - ale pewnie to wiesz a czemu nie smarować połączenia korba kwadrat???? ja od zawsze smaruje bo to chyba logiczne jest. jakieś konkretne argumenty? pytam serio.
Aurox Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 ja też smaruje, i zyje przynajmniej jak na wiosne chce wymyć rdze z łożysk w suporcie to łatwo schodzą ps regularnie dokręcam korby smaruje przy pierwszym założeniu nic nigdy mi się nie wyrobiło, czy urwało
newman88 Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 a czemu nie smarować połączenia korba kwadrat???? ja od zawsze smaruje bo to chyba logiczne jest. jakieś konkretne argumenty? pytam serio. ...wyczytałem to na innych forach rowerowych (polecam Google), a także słyszałem od kilku osób serwisujących rowery (ludzie z dużym stażem), także nie jest to widzimisie ;-) Podobno nawet producenci niektórych korb umieszczają takie info, do poczytania tutaj: http://www.forumrowerowe.org/topic/38348-smarowanie-klin-w-suporcie-na-kwadrat/ ...pewnie smarowanie też specjalnie nie zaszkodzi, ja nie smaruję i nigdy nie miałem problemów ze ściągnięciem korby (po jeździe zimą, w deszcz)
sdamistach Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 a ja się zwracam z prośbą o radę na czym złożyć tylne koło na flip flopie najpierw piasta nowatec czy sturmey archer prawda co piszą na tej stronie że mocniejsza od novateca? z piastą chciałem zamknąć się w półtora stówki i obręcz jakaś porządna gdyż leciutki nie jestem wskazówka w wadze oscyluje przy setce mavic csp 22s mavic open sport na obręcz tak kolo stówki planowałem
Aurox Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 moge Ci polecić cxp 22 i odradzić novateca tylko nie kupuj cieniowanych szprych tylko jakieś nierszewne 2.0 nyple mosiądz i wytrzyma 110kg w mieście
sdamistach Napisano 24 Sierpnia 2011 Napisano 24 Sierpnia 2011 dobrze że o szprychach wspomniałeś bo bym zapewne cieniowane kupił dzięki za odpowiedź czyli zostaje mi tylko czekać aż dojdzie do mnie ramka i składam
bobbudowniczy Napisano 25 Sierpnia 2011 Napisano 25 Sierpnia 2011 ...wyczytałem to na innych forach rowerowych (polecam Google), a także słyszałem od kilku osób serwisujących rowery (ludzie z dużym stażem), także nie jest to widzimisie ;-) Podobno nawet producenci niektórych korb umieszczają takie info, do poczytania tutaj: http://www.forumrowerowe.org/topic/38348-smarowanie-klin-w-suporcie-na-kwadrat/ ...pewnie smarowanie też specjalnie nie zaszkodzi, ja nie smaruję i nigdy nie miałem problemów ze ściągnięciem korby (po jeździe zimą, w deszcz) ja smaruje bo serwisant z jeszcze większym stażem niż Twój mi to doradził. pozatym na styku dwóch meali zachodzą procesy elektrolityczne i sie potrafi zapiec:/ no ale skoro Ciebie to nie spotkało to Twoje szczęście. wchodzi na to ze czy smarowane czy nie, pojedzie i będzie się miało dobrze. a w temacie obręczy polecam dla cięższej osoby accent roadrunner. dostępna chyba tylko czarna, w cenie ok 65 zeta. mocna i 1000 razy lżejsza od tych swiftów na których wszyscy teraz zaplatają. mam accenta na tyle i waże 110+ jeszcze ich ani razy nie centrowałem a skaczę po krawężnikach i wcale sie nie stresuje.
Aurox Napisano 25 Sierpnia 2011 Napisano 25 Sierpnia 2011 zależy do czego jest rower, jeżeli ma służyć do toczenia się po bulwarze to arrivy będą ok i fajnie wyglądają a jak rower ma być mocny i przy okazji lekki(co wpływa na szybkość) to najlepiej wybrać sprawdzoną kapslowaną obrecz szosowo-przełajową
newman88 Napisano 25 Sierpnia 2011 Napisano 25 Sierpnia 2011 ja smaruje bo serwisant z jeszcze większym stażem niż Twój mi to doradził. pozatym na styku dwóch meali zachodzą procesy elektrolityczne i sie potrafi zapiec:/ no ale skoro Ciebie to nie spotkało to Twoje szczęście. wchodzi na to ze czy smarowane czy nie, pojedzie i będzie się miało dobrze. a w temacie obręczy polecam dla cięższej osoby accent roadrunner. dostępna chyba tylko czarna, w cenie ok 65 zeta. mocna i 1000 razy lżejsza od tych swiftów na których wszyscy teraz zaplatają. mam accenta na tyle i waże 110+ jeszcze ich ani razy nie centrowałem a skaczę po krawężnikach i wcale sie nie stresuje. no to skoro masz aż tak starego serwisanta to wygrałeś, następny razem posmaruję ....dalej zajadę ;-) co do roadrunnera to kiedyś nawet podawałem na forum linka do sklepu gdzie w promocji były chyba po 51pln
bulamati Napisano 25 Sierpnia 2011 Napisano 25 Sierpnia 2011 Wie ktoś jak nazywa się to na szprychach tylniego koła??
elberet Napisano 25 Sierpnia 2011 Napisano 25 Sierpnia 2011 tylnego jak już. ale o co ci chodzi dokładnie? o cumbajszpil czy wichajster?
Perzon Napisano 25 Sierpnia 2011 Napisano 25 Sierpnia 2011 · Ukryte przez safian, 25 Sierpnia 2011 - Dubel! :) Ukryte przez safian, 25 Sierpnia 2011 - Dubel! :) szprychówka ?
bulamati Napisano 25 Sierpnia 2011 Napisano 25 Sierpnia 2011 Za tylniego/tylnego to przepraszam :PP Tak, chodzi o szprychówkę Dziękuje
fasadas Napisano 26 Sierpnia 2011 Napisano 26 Sierpnia 2011 Hej, mam zamiar złożyć swoje pierwsze ostre i chciałbym się upewnić czy taki Peugeot nadaje się do przeróbki? Zamierzam wymienić tylną piastę na takiego Joytecha. Będzie coś z tego? Przejrzałem już wiele tematów, ale nie jestem za bardzo obeznany w temacie, wiec proszę o pomoc
bobbudowniczy Napisano 26 Sierpnia 2011 Napisano 26 Sierpnia 2011 Hej, mam zamiar złożyć swoje pierwsze ostre i chciałbym się upewnić czy taki Peugeot nadaje się do przeróbki? Zamierzam wymienić tylną piastę na takiego Joytecha. Będzie coś z tego? Przejrzałem już wiele tematów, ale nie jestem za bardzo obeznany w temacie, wiec proszę o pomoc na pierwsze ostre sprzęt bardzo dobry a nawet lepszy! polecam złożenie całego nowego koła na tej piaście bo oryginalna obręcz w peugeocie chyba na szytkę a poza tym raczej jest już gotowa na emeryturę i jako dawca surowca na inny aluminiowy przedmiot. koszt wzrośnie nieznacznie (dobra obręcz to ok 60 zł) a jak stara obręcz się sypnie w nowym kole to będziesz płacił drugi raz za szprychy zaplatanie no i koniec końców nową obręcz.
atrxevu Napisano 26 Sierpnia 2011 Napisano 26 Sierpnia 2011 ja dodam od siebie, że albo ja mam pecha do tych joytechów albo coś z nimi nie tak ale miałem 2 i za każdym razem dawałem se z nimi spokój po tygodniu... nonstop coś strzelało w środku przy depnięciu na pedał (sprawdzałem, rozkręcałem, smarowałem i nic nie wyszło ) a dla mnie to było strasznie irytujące jechać gdzieś i słyszeć ten stukot i dziwne odgłosy, do tego rozpieprzył się gwint pod kontre przy 3 zmianie zębatki. nie wiem jak novateki ale za coś ok. 100 kupiłem sturmey archera i bez porównania.
Perzon Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Mam pytanie, szukałem w internecie i na forum i wszędzie jest "jak zdjąć wolnobieg", a ja potrzebuje "jak ROZEBRAĆ wolnobieg".. Składam budżetowe ostre, do przedniego koła pod tarczę chce przykręcić zębatkę, koło mam i zębatkę teoretycznie też - problem w tym że jest ona razem z resztą trybów na wolnobiegu.. Zdjąłem go z koła, myślałem że to starczy ale nie :/ nie mam bacika ani nic podobnego, ma ktoś pomysł jak zdjąć zębatki ?
bobbudowniczy Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 jeśli masz koło pod nakręcany wolnobieg to rozebranie wolnobiegu ogranicza sie do zdjęcia zębatek z mechanizmu zapadkowego. wszystkie tryby wycięte sa z jednego kawałka metalu (przynajmniej w modelach które miałem w ręku) więc nie ma sensu go rozbierać tylko lepiej kupić koronkę pod tarczę.
Perzon Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Darowałem sobie i kupiłem na alledrogo zębatkę pod tarczę dzięki za odp
garbaty Napisano 27 Sierpnia 2011 Napisano 27 Sierpnia 2011 Ja nie wytrzymam>Na jakich wynalazkach ludzie składaja ostre.Przecież piasty torowe są wszedzie dostepne.jak ktoś jest pewny że chce jeżdzić z ostrym kołem to niech nie oszczędza.Po co kleić, spawać itp?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.