Skocz do zawartości

[Buty]szosowe

End

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, nie widzialem gdzie napisac ten temat,wiec napisalem tu,zeby mi nie polecali butow mtb ;) Chce kupic jakies buty do absulotnego max 350zl :P Oczywiscie szosowe ;)Co byscie doradzadzili? :P

Napisano

Panowie, zauważcie że Sidi za 350 zł nie oferuje nic poza rozpoznawalną marką ;) ledwie 2 rzepy, a jak zwykle fani Sidi pieją że są niezniszczalne a kumplowi po 2 miesiącach zaczęła odklejać się od buta podeszwa :) w Eaglach ;) .

http://www.allegro.pl/item224718525_najnow...owe_299pln.html Shimano są niezłe, ale niektórym osobom nie leżą dobrze więc trzeba przzymierzyć (mnie uciskają bardzo) ale na pewno są najbardziej atrakcyjne cenowo :D

Na allegro aktualnie słabo z wyborem ale rozejrzyj się za Northwave'ami bo często są mocno przecenione drogie modele (np. Ninja z 899 były kiedyś po 300 ;) ) No i z własnego doświadczenie mogę polecić jeszcze Diadory, do 350 spokojnie powinieneś znaleźć fajny model z klamrą ;)

• Mod Team
Napisano

Oferują, nie oferują Alvaren już 4 sezon katuje sidi rampa i jakoś jest zadowolony :] A przypadek o którym piszesz odnośnie odklejenia się podeszwy potraktowałbym jako "wyjątek potwierdzający regułę"

End co do tych DMT firma znana może nie tak jak sidi czy shimano produkują bardzo lekkie buty i jak na moje oko aż do przesady, chwyć puszkę redbulla do ręki i pomyśl że masz w ręku parę butów do których masz wkręcić bloki i do tego w nich jeździć. Po prostu nie wierzę aby te buty były wytrzymałe.

Napisano

Pomysle nad tymi co podal karolyfer SH-R085 , lookas. Wiesz moze gdzie je mozna dostac w wawie? :)

Napisano

nieważne jakiej firmy są buty, tylko czy pasują do stopy. wbrew pozorom każdy ma inną budową tejże części - i nie chodzi tylko o sam rozmiar. ja jeżdżę w sidi bo są najwęższe (z dostępnych na naszym rynku) i najlepiej przylegają do mojej stopy. próbowałem diadory, time'a, shimano a nawet dmt i czułem się jak w kaloszach. podobnie jest zresztą z butami narciarskimi - każda firma ma swoje 'kształty' i radziłbym zacząć od wybrania tej, która pasuje najbardziej, a potem pomyśleć o modelu.

sztywność to w tym momencie drugorzędny problem - jeśli but będzie źle dopasowany to straty energii z tego tytułu będą znacznie większe i bardziej odczuwalne niż sztywność podeszwy. podobnie jest z zapięciami - to raczej kwestia gustu, skoro zawodowcy mogą jeździć z rzepami, to możemy i my. zapięcia typu żyłka czy pasek czasem pękają, więc przed zakupem danego modelu warto sprawdzić czy są do nich dostępne zapasowe zapięcia

Napisano
kolega jeździ w sidi i po jednym sezonie rzepy prawie nie trzymają :/

Jest taki wynalazek i nazywa się gwarancja .Ponadto ludzie pomyślcie chwilę .DOBRE RZECZY KOSZTUJĄ i niech nikt nie opowiada że za 20 zł kupi super wypas bo to są durne teksty .

Napisano
Jest taki wynalazek i nazywa się gwarancja .Ponadto ludzie pomyślcie chwilę .DOBRE RZECZY KOSZTUJĄ i niech nikt nie opowiada że za 20 zł kupi super wypas bo to są durne teksty .

taki wynalazek jak gwarancja nigdy nie uwzględnia 'naturalnego' zużycia produktu, tj. wszelkich zmian jakie zachodzą w czasie użytkowania zgodnie z przeznaczeniem i wynikają li tylko z 'przebiegu'. dotyczy to wszystkiego, od skarpetek po plazmy.

sorry za OT

Napisano

Ja kupiłem Time RXT. Zapłaciłem za nie 300 zł u pana Poręby. Jestem z nich bardzo zadowolony bo są bardzo przewiewne, doskonale się trzymają. Użytkuję je od roku i nie ma z nimi problemów. Fakt faktem są na same rzepy, ale na razie trzymają się mocno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...