Skocz do zawartości

[Kupię/sprzedam]

Grabarz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Warto dodać, że Wicher poza sentymentem, nie jest wart tych pieniędzy, choć być może są tacy, którzy płacą.... i chwała im za to. A już Wicher po proszku to jest ryzyko, bo klubowa historia to kompletny brak fizycznego szacunku dla tych ram przez lata używania, i leżakowania, i nie wiadomo jak ta rama wyglądała po piaskowaniu.... Ogólnie rama za 50- 100 zł jak niegdyś bywało - można było się zastanawiać. 200 zł to chyba granica rozsądku, może jakby ktoś wyjął z szafy Wichra w stanie igła wyceniłbym go wyżej, ale takiego nie widziałem bo to nie składak, i zjadacze chleba go kiedyś nie kupowali...

Geometria Wichra jest dla mnie idealna - z oryginalnym widelcem, ale już sztywność tylnego trójkąta fatalna. Rower pływa przy sprintach. Widelec w opinii kolarzy z epoki jest też tykającym nieszczęściem, które choć trochę ratuje wbity weń drewniany kołek. Sam przez lata mocno dałem w kość swojej ramie, i ...nic. Ale strach jest.

no ale niestety w chwili obecnej wichra nigdzie nie kupisz za 50-200pln niestety, i chyba żadnej torowej ramy za takie pieniądze się nie znajdzie. Niestety jest moda, jest sporo osób chętnych, wszyscy podnoszą ceny, bo i tak za takie pieniądze ktoś kupi. Tak jak w handlu od zawsze.

Napisano

Piszę tylko po to żeby Ci co się zastanawiają, bo nie mają, zastanowili się trzy razy kupując Wichra za chore pieniądze :-). Ceny się przegrzały....

Napisano

czemu ktoś usuwa moje posty?!

Pisałem ,że teoretycznie technicznie wartosc wichra jest taka sama jak huragana czy sporta.

Co innego romet super czy special , którego robił chyba juz osvaldo (osca).

Fixed freaks maja za 750 wichra :):D:D a za 990 rychtarskiego na columbus AIR z widelcem.

Nieporozumienie

Napisano

2 lub 3 dni temu sprzedał się Wicherek z widelcem i sterami za 300 na allegro.

edit: nie wiem czy przypadkiem kolega newman88 go nie zakupił bo nick z allegro to n...8 :D

MZ cena dobra za taki komplecik, choć to malowanie i nick sprzedawcy nieco niepokojące :)

Napisano

....

Pisałem ,że teoretycznie technicznie wartosc wichra jest taka sama jak huragana czy sporta.

Co innego romet super czy special , ....

Nie masz racji, polska produkcja była niepowtarzalna i mój Wicher jest na bdb rurach prawdopodobnie Reynoldsie ( szt.siodła 26,4, lekka, nie kwitnie rdzą nawet po soli. Nie ma żadnego porównania do Huragana, czy zwykłego Jaguara, tylny trójkąt jest z cieńszych rur mimo, że u góry gięte w "U". Wszystko zależy od egzemplarza.

Wicher odpowiada mi z powodu geometrii, w przypływie gotówki zamówię sobie kopię u pomorskich mistrzów :-)

Tymczasem u Olsha na Potockiej 14 jest od groma ram pięknych CCCP rekordów, niektóre naprawdę w fajnym stanie z dobrym lakierem nawet z old korbami,( śliczne, na kliny) ceny na pewno nie po siedemset, jeśli ktoś jest żywotnie zainteresowany to znajdę telefon... Gdybym nie miał Wichra - mocno bym się nad takim zabytkiem zastanawiał... wcześniej były też jakieś alu ramy chińczyki dla wielbicieli dizajnu lat 80. Grube takie. A to sklep więc ceny przecież nie super okazja tylko normalny towar wystawiony. Tak więc Wichrowi za 700 stanowczo nie.

PS Jeździłem na alu Rychtarskim baardzo fajna rama...

PS2 śruba pod siodło - też poszukują do drugiego roweru. Ponoć bywały w Dekatlonach? Namierzył ktoś ostatnio nową porcję w innym sklepie?

Napisano

Nie o to. Generalnie to takie "ruskie czołgi" czyli zero finezji, ciężkie i grubo ciosane.

Przeszukaj forum, coś na pewno znajdziesz. Ktoś na takiej jeździ (był taki zielony w temacie ekshibicjonistycznym).

Napisano

Z wierzchu po nich tego nie widać, a waga - nie sprawdzałem :D ale kto je tam wie, a od wichra dizajnem się nie różnią z 3 metrów takie same, gwint suportu standard, od biedy można się toczyć jak ktoś choruje na haki do tyłu :)

A zakładając pancerną wytrzymałość - to tylko lepiej...

Napisano

Ty jakiegoś chyba dobrego Rekorda widziałeś, bo te od Olszewskiego, które tu były demonstrowane, to skrajnie się różniły od Wichra.

Serio serio.

Napisano

Dla mnie taki: http://velospace.org/node/11539 podobny jest do Wichra, dopiero mufy i zaspawane inaczej rury pod siodłem krzyczą Rassija!!! Ale na nim nie jeździłem.... A tak na marginesie ciekawe czy standard gwint na widelcu jest taki jak w Wichrze czy bardziej... europejski,

Najbardziej w tych rekordach wpadł mi w oko złoty, kolor prawie taki jak mój Wicher....

Tu jest podobny :http://velospace.org/node/30874

Napisano

1.Rama szosowa aluminiowa „Thunder”, nowa:

wymiary:

- od sterów do sztycy podsiodełkowej 56 cm

- od sztycy podsiodełkowej do suportu 54 cm

- od suportu do sterów 65 cm

- rura sterowa 12 cm

- stery 1 1/8"

Cena: 99 zł

2.Widelec szosowy, stalowy, niebieski, 1 1/8 cala, nie gwintowany, rura sterowa długa, nie przycinana- dla zainteresowanych sprawdze dlugość, cena: 99 zł.

3.Korba „stara-szkoła” Ritchey, na kwadrat, kwadrat w bardzo dobrej kondycji, gwinty na pedały w stanie idealnym, jeden blat- zębów 52? Sprawdzę dla zainteresowanych, cena:79 zł

4.Pedały platformy, używane, gwinty sprawne, cena: 10 zł.

5.Wkład suportu, Accent, nowy, 68x113mm, cena: 20 zł.

6.Obręcz szosowa, nowa alexrims AT 450 32 dziury, cena: 39 zł.

7.Koło przód, alexrims AT 450 32 dziury, Shimano tiagra, nowe, nawet się nie przekręciło w rowerze, cena: 99 zł

8.Opony, dwie sztuki, nowe, Rubena, 700x23, cena:35 zł

9.Stery 1 1/8, kulki, NECO (chyba) nowe, cena: 20 zł

10. Mostek 1 cal, fajka, wpuszczany w ramę, nowy, kalloy (chyba) dlugość 115mm? (sprawdze), cena: 15 zł

11.Kierownica prosta, stalowa, nowa, cena: 10 zł

Dla zainteresowanych foto na maila, na Śląsku możliwość interesu z ręki do ręki, pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Napisano

1.Rama szosowa aluminiowa „Thunder”, nowa:

wymiary:

- od sterów do sztycy podsiodełkowej 56 cm

- od sztycy podsiodełkowej do suportu 54 cm

- od suportu do sterów 65 cm

- rura sterowa 12 cm

- stery 1 1/8"

Cena: 99 zł

2.Widelec szosowy, stalowy, niebieski, 1 1/8 cala, nie gwintowany, rura sterowa długa, nie przycinana- dla zainteresowanych sprawdze dlugość, cena: 99 zł.

3.Korba „stara-szkoła” Ritchey, na kwadrat, kwadrat w bardzo dobrej kondycji, gwinty na pedały w stanie idealnym, jeden blat- zębów 52? Sprawdzę dla zainteresowanych, cena:79 zł

4.Pedały platformy, używane, gwinty sprawne, cena: 10 zł.

5.Wkład suportu, Accent, nowy, 68x113mm, cena: 20 zł.

6.Obręcz szosowa, nowa alexrims AT 450 32 dziury, cena: 39 zł.

7.Koło przód, alexrims AT 450 32 dziury, Shimano tiagra, nowe, nawet się nie przekręciło w rowerze, cena: 99 zł

8.Opony, dwie sztuki, nowe, Rubena, 700x23, cena:35 zł

9.Stery 1 1/8, kulki, NECO (chyba) nowe, cena: 20 zł

10. Mostek 1 cal, fajka, wpuszczany w ramę, nowy, kalloy (chyba) dlugość 115mm? (sprawdze), cena: 15 zł

11.Kierownica prosta, stalowa, nowa, cena: 10 zł

Dla zainteresowanych foto na maila, na Śląsku możliwość interesu z ręki do ręki, pozdrawiam.

nowe ceny:

1.Rama szosowa aluminiowa „Thunder”- Cena: 79 zł

rama+zacisk+szyca accent+siodło author (wszystko nowe), cena: 150 zł

2.Widelec szosowy, stalowy, niebieski, 1 1/8 cala- cena: 79 zł.

3.Korba „stara-szkoła” Ritchey, na kwadrat, cena:69 zł

4.Koło przód, alexrims AT 450 32 dziury, Shimano tiagra, nowe, nawet się nie przekręciło w rowerze, cena: 79 zł

5.Opony, dwie sztuki, nowe, Rubena, 700x23, cena:30 zł

6. mostek- fajka- 1 cal wpuszczany+ kierownica, cena:20 zł

http://www.fotosik.pl/pok...10919b14d6.html

7. Stery zintegrowane 1 1/8, kulki, NECO (chyba) nowe, cena: 20 zł

foto: http://a197.fotosik.pl/

Napisano

kupię

Koło używane miche/novatec

Sama piasta tez styknie

byle używane

niedrogo

odbiorę w poznaniu lub na pcmc z chęcią

Napisano

kupię

Koło używane miche/novatec

Sama piasta tez styknie

byle używane

niedrogo

odbiorę w poznaniu lub na pcmc z chęcią

Mam piastę Miche ze zjechanym gwintem kontry jeśli cię interesuje:P No i będę na PCMC.

Napisano

Kupię ramę szosową wysoką na 54 / 52 cm (podsiodłowa c-c), najlepiej z widelcem pod kółka 28"

proszę o kontakt na

gg - 1899725

lub forumowe pw

dzieki!

Napisano

Nazbierało mi się kilka części, które może komuś się przydadzą...

:icon_question: Tarcze z korby Truvativ Elita. Nowe, 52-39-30, BCD 130. Identyczne jak na zdjęciu.

30124.jpg

:icon_wink: Korba THUN, używana w stanie bdb, gwinty i kwadraty nie zniszczone, zębatka 42, BCD130, ramiona 170mm. Do korby suport Sh 105.

17127176.jpg

:icon_arrow: Hamulec Tektro R350, nowy/nieużywany/niemontowany

dsc000723.jpg

:icon_arrow: Klamka Tektro RX 4.1, używana, bez rys w bdb stanie

31fjyytahslsl500aa300.jpg

:icon_arrow: Mostek i kierownica z roweru poniżej, używane. Mostek anodowany

87743732.jpg

98248568.jpg

Jeśli ktoś byłby czymś zainteresowany proszę pisać na PW

Napisano

Kupie korbe na kwadrat.

Najlepiej 48z lub 50.

Ale jesli macie jakies 46/47 to rowniez mi podpasuje.

Sprawa pilna. najlepiej z warszawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...