Carbon Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 jesli juz brac accentaa to te sa dobre: http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=1&am...;p=%&id=223 ps i lekkie
Jacek23 Napisano 14 Maja 2007 Autor Napisano 14 Maja 2007 kupiłeś rogi : Waga: 122g (para) za 169zł ? wow, żeby one w czymś lepsze były od Smica lub Boplighta Bardziej mi sie podoba w nich profil i material (wizualnie). Nawet sprawdzilem je pod wzgledem zarysowan, rogi alu rysowaly sie i bylo widac te rysy, rogi alu lakierowane, rysowaly sie i w tym przypadku jeszcze bardziej bylo widac rysy, rogi carbon rysyja sie owszem ale praktycznie nie widze rys, na poczarku tak , ale dlonie , w jakims tam stopniu sa tluste wiec chwila i rysa jest nie zauwazalna. W tych konkretnie rogach podoba mi sie jeszcze to ze miejsce laczenia carbonu i obejmy alu jest nie widoczne.
majstermod Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 kupiłeś rogi : Waga: 122g (para) za 169zł ? wow, żeby one w czymś lepsze były od Smica lub Boplighta Faktycznie drogie. Za Kalloy Guizzo BEC-100 dałem niecałe 100zł. Katalogowo ważą 119 gramów przy długości 122mm. Mi chodziło bardziej o wygode niż zysk na wadze, jednak rogi w wersji aluminiowej BEA-100, które mają te same wymiary, profilowanie i mocowanie, czyli poza materiałem identyczne, ważą 162 gramy. Profilowanie bardzo mi odpowiada, bo podpórki pod kciuki są wygodne, a przy tym na tyle szerokie, że można się na nich oprzeć nawet podstawą dłoni, co dodatkowo zwiększa możliwości zmiany chwytu i na szosie z tego korzystam. Rogi ważące 60 gramów, jak smica mające kształt kawałka rurki jakoś mi nie leżą. Wolę dwa razy cięższe, a wygodniejsze.
Jacek23 Napisano 14 Maja 2007 Autor Napisano 14 Maja 2007 Rogi ważące 60 gramów, jak smica mające kształt kawałka rurki jakoś mi nie leżą. Wolę dwa razy cięższe, a wygodniejsze. No i to wlasnie w nich najwiekszy problem wg. mnie i dla mnie, ze to rurka:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.