arwo Napisano 24 Lipca Napisano 24 Lipca Witam Planuje wymienić koła w szosie na karbonowe (stożek 45mm lub 50mm). Który Polski producent jest wart uwagi? Pozdrawiam Cytuj
Chociemir Napisano 24 Lipca Napisano 24 Lipca Nie ma różnicy, wszyscy polscy "producenci" budują na chińskich obręczach... Cytuj
PawelW84 Napisano 24 Lipca Napisano 24 Lipca Odezwij sie do Falcon Wheels https://falconwheels.pl/ https://www.facebook.com/wheels.falcon/?locale=pl_PL Sebastian na pewno coś Ci doradzi i podpowie Cytuj
arwo Napisano 24 Lipca Autor Napisano 24 Lipca Właśnie myślałem o Falcon Wheels albo Vinci i między tymi producentami się zastanawiam. Masz może koła od Falcon i możesz cos powiedzieć? Cytuj
PawelW84 Napisano 24 Lipca Napisano 24 Lipca (edytowane) Mam 4 komplety. XC, szosa, gravel i w elektryku taty. Wszystkie na piastach DT 350 i 240. Wszystkie były bardzo ładnie złożone, bardzo dokładnie wycentrowanie, a szprychy rowniutko naciągnięte. Najstarsze mam chyba już z 3 lub 4 sezony. Nic się z nimi nie dzieje, chociaż nie mają u mnie zbyt ciężkiego życia, raczej nie katuje rowerów powyżej ich możliwości Edytowane 24 Lipca przez PawelW84 Cytuj
mazowiecki Napisano wczoraj o 11:01 Napisano wczoraj o 11:01 Z mojej strony mogę polecić Vinci. Od 3 lub 4 lat mam ich koła szosowe, a od tego roku w gravelu model GRV Race 47mm na karbonowych szprychach i są super. Z zalet waga na pewno, w gravelu 1150g przy tej szerokości obręczy i stożku 47mm to nie znalazłem nic, co by się zbliżało. I co ważne jest to waga realna, mój komplet waży 1147g dokładnie - u niektórych innych producentów różnie to bywa z tą deklarowaną wagą. Zależy oczywiście na co stawiasz, ale dla mnie do ścigania to ten model Vinci to najlepszy wybór na PL rynku. Koła mają już ponad 7000 km w różnych warunkach (czasami nawet trasy bardziej jak MTB) i zero problemów, zero bicia itp. No i obsługa klienta świetna. Pewnie w przyszłym sezonie wymiana szosowych na model od nich na karbonach 😍 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi