Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hejka!

Naszła mnie ochota na pojeżdżenie gravelem po jakichś nowych dla mnie lasach i zacząłem sprawdzać, dokąd mogę dojechać pociągiem z małą ilością przesiadek, tak by stamtąd wracać do domu w sporej części po zalesionych terenach.

Wykombinowałem sobie Warlubie, skąd mogę przez Tleń bujnąć się aż pod Czersk, a potem przez Tucholę zjechać nad Zalew Koronowski, skąd mogę wrócić do domu znanymi już mi drogami.

Czy ktoś z Was zna te okolice Tucholskiego i Wdeckiego Parku Krajobrazowego i może rzucić okiem na poniższą trasę? Większość wyklikałem na podstawie heatmapy na Ride with GPS, więc drogi powinny być rowerowalne, ale może któryś kawałek lepiej ominąć, albo przeciwnie – są jakieś fajne miejsca, obok których trasa przechodzi, a powinienem odwiedzić?

Trasa na Ride with GPS i na Veloplanner.

Napisano

Ponieważ w Polsce co do zasady jest przewaga wiatrów zachodnich (i południowo-zachodnich), to trasa w drugą stronę miałaby większe prawdopodobieństwo złapania wiatru w plecy. Oczywiście nie jest to regułą, ale zwiększa prawdopodobieństwo :) 

• +1 pomógł 1
Napisano

@chester_jds Słusznie, ale wolę wyjechać pociągiem i wracać rowerem, bo wtedy najbardziej zmęczony jadę po drogach, które już znam, a przede wszystkim nie spotka mnie niespodzianka, że po długiej trasie zajadę na dworzec, a w pociągu nie będzie miejsca dla mnie lub mojego roweru (przerabiałem już to, nie było fajnie).