Bobr_po_30 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Szukałem roweru który będzie dosyć uniwersalny, będzie się nadawał i na leśną ścieżkę, i DDR i wstępnie wyselekcjonowałem Unibike Crossfire. Przejechałem się w sklepie, jeździ się bardzo przyjemnie, niemniej patrząc na podzespoły trochę martwi mnie fakt, że praktycznie każdy podzespół to najniższy cues, jakby producent chciał tylko i wyłącznie świecić tą nazwą w specyfikacji. Dodam że jedynym rowerem jaki posiadałem jako pełnoletni człek był riverside 100 kiedyś(zupełna katastrofa), więc przeskok na crossfire jest ogromny, jednak zastawiam się, skoro już wydawane są pieniądze, czy w podobnych pieniądzach można dostać lepsze podzespoły albo podobne podzespoły za mniejszą kasę u innych producentów? To, co przemawia do mnie jako do zielonego za crossfire to regulowany mostek, co w rowerach crossowych nie wydaje się taką oczywistością, a wygodną pozycję za kierownicą znaleźć jest mi zwykle trudno. Do tego nieszczególnie zależy mi na amortyzatorze a bardziej na wytrzymałości piast, korby i na hamulcach tarczowych, jako że swoje ważę. Dzięki Cytuj
keltu Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowane) Regulowany mostek to koszt ~40-50 zł. wybieranie roweru na tej podstawie wydaje się raczej mało rozsądne. W byle serwisie ci to podmienią za parę zł. jeśli wydaje ci się że sam sobie nie poradzisz. Jak rozmiar pasuje to brałbym - https://sportano.pl/p/900719/rower-crossowy-meski-attabo-torre-5-0-28-szary Grupę wyższy napęd, powietrzny uginacz, sztywne ośki. A jeśli Crossfire waży rzeczywiście tyle co podają internety (~15.5kg) to ten Attabo będzie jeszcze ponad 2kg lżejszy i zdaje się nawet sporo tańszy. Jeśli rozmiar nie ten to zamiast tego Unbike'a można by też rozważyć https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-stevens-5x-gen-2-pd55438/ Edytowane 3 godziny temu przez keltu Cytuj
PiotrWie Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowane) Osprzęt ten Attabo ma na pewno lepszy - tylko piszesz że swoje ważysz a on ma udźwig 100 kg ( to suma jeździec+ rower+ to co wieziesz - nawet na lekko zwykle mamy jakieś picie, ew zapasową dętkę i pompkę, jakieś narzędzia) Nie znalazłem na szybko udźwigu Unibika ale zwykle miały większy - doszukaj ew zadzwoń do nich. Osprzęt zawsze można zmienić a jak kupisz za delikatny rower to nic na to nie poradzisz. Edytowane 3 godziny temu przez PiotrWie Cytuj
clavdivs Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowane) 11 godzin temu, Bobr_po_30 napisał: Przejechałem się w sklepie, jeździ się bardzo przyjemnie, niemniej patrząc na podzespoły trochę martwi mnie fakt, że praktycznie każdy podzespół to najniższy cues, jakby producent chciał tylko i wyłącznie świecić tą nazwą w specyfikacji. Jak rower pasuje to po co szukac dalej? Własnie siła Unibike że wszystkie podzespoły są przyzwoitej jakości, koła, hamulce, napęd. tym bardziej ma znaczenie że ważysz i nie patrz na wagę, ten parametr nie ma znaczenia w tego typu rowerze. Masz kompletny rower, bez słabych stron. Edytowane 3 godziny temu przez clavdivs Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi