pdz Napisano Czwartek o 17:34 Napisano Czwartek o 17:34 Hej Używam SH-XC701, kupione w 2019 roku, wygodne, trwałe (jeżdżone wiosna, lato i jesień) ale już się kończą. Zastanawiam się czy zamiast droższych SH-XC703 nie kupić SH-XC503. Czy ma ktoś porównanie zapięcia na 2 BOA w 703 ( tutaj wiem czego się spodziewać, to pewnie model 701 + kosmetyka) vs 1 BOA w 503 , którego nie znam ani butów na 1 BOA. Cytuj
kolarzjedrek Napisano Czwartek o 20:42 Napisano Czwartek o 20:42 Lepiej bierz 2 x BOA, nie ma co oszczędzać. Z mojego doświadczenia tez się połasiłem na 1Boa i żałuję do tej pory but nie leży na stopie tak jak powinien (po dłuższej jeździe czuje ze but się mega luźny robi). Cytuj
vincek Napisano Czwartek o 21:10 Napisano Czwartek o 21:10 Mam xc503, są spoko i sobie chwalę. Jednak jakbym się cofnął w czasie przed zakupem, to bym brał 2xBOA Cytuj
pecio Napisano Piątek o 16:02 Napisano Piątek o 16:02 Lepiej nie żałować grosza i brać 703 . Podwójne BOA robi lepszą robotę ze stabilizacją stopy. Cytuj
pdz Napisano Piątek o 17:53 Autor Napisano Piątek o 17:53 Mam 701 na 2 BOA na MTB i 7 lat to sporo, skończyły się podeszwy od łażenia po kostce (jazda do pracy) , takie same mam także ale na szosę , obie wersje idealnie pasują i mozna doregulować. Mam jeszcze stary najwyższy model chyba seria Sphyre albo jej odpowiednik , chyba model SH-XC90 , takie niebieskie tylko na rzep i klamrę z zapadkami, z tych nie jestem do końca zadowolony, bo są dość wąskie ale gorsze jest to, że ta klamra ma takie zapadki, dopinam i jest luźny a jak przeskoczę o 1 zapadkę to już uciska, BOA pod tym względem deklasuje. Skoro są 3 głosy aby brać na 2 BOA to wezmę, żeby nie żałować, bo jeśli 703 będzie tak solidna jak 701 to but na kilka lat. Dzięki za info i pomoc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi