lukaso_g Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu (edytowane) Hej, jestem świeżo po długodystansowym wyścigu. Pacjentem jest Bianchi Impulso Comp. Niestety w jednym momencie doszło do niefortunnego zdarzenia, spadł mi łańcuch, co próbowałem ratować odbiciem na duży blat (wiem, trzeba było tego nie robić, ale instynkt był silniejszy) w efekcie czego łańcuch zaklinował się między ramą, a blatem dokonując paskudnego przetarcia ramy. Do tego stopnia, że zacząłem się zastanawiać nad tym, czy nie zostały uszkodzone struktury karbonu. Ogólnie na zdjęciu wygląda to gorzej niż w rzeczywistości. Dźwięk przy uderzeniu monetą jest niezmienny, w tym miejscu nic się nie ugina, nie dostrzegłem też śladów odstających włókien. Co o tym myślicie? Edytowane 20 godzin temu przez lukaso_g Cytuj
pecio Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Nakładka zabezpieczająca zadziała. Jeździć i obserwować. Ewentualnie możesz ją odkleić i zobaczyć co się pod spodem podziało. Wymiana na nową nie zaszkodzi. Cytuj
lukaso_g Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu To od razu dodam, nie miałem w tym miejscu żadnego zabezpieczenia, więc łańcuch od razu przejechał się po gołej ramie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi