Zibi121233 Napisano 31 Maja Napisano 31 Maja Cześć, szukam elektryka dla osoby z wagą 140kg i wszędzie widzę max 125kg może ktoś zna markę/model który nadaje się dla takiej osoby? Cytuj
PiotrWie Napisano 31 Maja Napisano 31 Maja A gdzie będzie używany ten rower? Jak na utwardzonych drogach to można naciągnąć ten limit - np Hercules ma SUV-y do 150kg. To oczywiście i tak mało bo ten limit to waga jadącego+ waga roweru+ waga bagażu - przydałby się limit 180kg ale takiego nie znalazłem. Cytuj
StrayRider Napisano 31 Maja Napisano 31 Maja Jak to ma być do przemieszczania się to takie parametry będą miały Skutery(pojazdy) Elektryczne, ale to i tak trzeba brać pod uwagę, że przy zwiększonym obciążeniu parametry będą niższe niż deklarowane. Jak rower ma być do "aktywności" i planowanej redukcji to lepiej poczeka A jak już "rower elektryczny" to do tych limitów kwalifikowały by się elektryczne FatBike: (ale to już jako rower raczej według przepisów/legalności UE nie będzie spełniać) LANKELEISI MG740PLUS GUNAI GN68 Cytuj
Zibi121233 Napisano 1 Czerwca Autor Napisano 1 Czerwca 16 godzin temu, PiotrWie napisał: A gdzie będzie używany ten rower? Jak na utwardzonych drogach to można naciągnąć ten limit - np Hercules ma SUV-y do 150kg. To oczywiście i tak mało bo ten limit to waga jadącego+ waga roweru+ waga bagażu - przydałby się limit 180kg ale takiego nie znalazłem. Na sam początek miasto i utwardzone drogi bez cięższego terenu A co myślicie o rowerze: Fido Titan FAT Tire? Cytuj
burz Napisano 6 Czerwca Napisano 6 Czerwca (edytowane) Waga prawie 40 kg. Współczuję, to już motorower jest, tylko chyba mało legalny, bo z manetką (filmik z plaży). Proponuję kupno elektrycznego skutera, będzie legalny, można zarejestrować, opłacić OC i cieszyć się z jazdy. Edytowane 6 Czerwca przez burz Cytuj
rade_on Napisano 7 Czerwca Napisano 7 Czerwca (edytowane) W dniu 31.05.2026 o 13:12, Zibi121233 napisał: Cześć, szukam elektryka dla osoby z wagą 140kg i wszędzie widzę max 125kg może ktoś zna markę/model który nadaje się dla takiej osoby? Miałem 135kg (teraz 92) i u mnie sprawdził się Scott sub cross eride 10 (limit niby do 128kg) ale niższe modele z tej serii też powinny dać radę bo rama ta sama. Nie wiem jak inni producenci ale wydaje mi się że elektryki mają zapas i te 125 kg jest zaniżone. Najbardziej obawiałem się że rama przy łączeniu ze sztyca puści ale wytrzymało bez problemów, średnica 31mm tutaj pewnie pomogła i szerokie siodełko. Szukałabym roweru, ktory ma w/w. Silnik Boscha niósł wagę bez problemu. + Lekarz rodzinny i recepta na mounjaro w kilka mc można zmienic zupełnie sylwetkę. Edytowane 7 Czerwca przez rade_on Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi