Kajetanszw Napisano Czwartek o 19:42 Napisano Czwartek o 19:42 (edytowane) Witam, przyszedł mi 2 tygodnie temu nowy Kross esker 1.0 2026 i juz od razu postanowiłem ze wymienię korbe i suport na cos lepszego, wiec wymieniłem oryginalną korbe na kwadrat shimano cues fc-u4000 40t na fc-u6030 42t i suport shimano BB-UN101. Jednak po wymianie przy obracaniu korbą tylna kaseta zaczęła jakby pukać, przezutka dziala bardzo dobrze nic sie nie zmieniło przedtem napęd działał idelanie. Pod obciążeniem przestaje stuka jedynie przy najwiekszej zębatce natomiast na stojaku stuka na każdej. Zauważyłem tez ze jesli bardzo lekko wrecz dotknę dolna część wózka przezutki do przodu stukanie natychmiastowo ustaje, a regulacja śrubą b nic nie daje. Podsyłam jeszce zdjecie tylnej przezutki przy najwiekszej zębatce, wydaje sie nie zbyt bardzo wyciągnięta. Proszę o pomoc Edytowane Czwartek o 19:45 przez Kajetanszw Cytuj
KSikorski Napisano Piątek o 10:35 Napisano Piątek o 10:35 Nie zahacza przypadkowym lewy pedał o stojak ? 😉 Cytuj
Kajetanszw Napisano Piątek o 10:43 Autor Napisano Piątek o 10:43 7 minut temu, KSikorski napisał: Nie zahacza przypadkowym lewy pedał o stojak ? 😉 Nie nie 😄 Cytuj
karczk Napisano Piątek o 12:18 Napisano Piątek o 12:18 Na pewno dobrze przeprowadziłeś łańcuch? Może blaszka/ogranicznik wózka jest po złej stronie? Ale tylko strzelam, bo nie ma zdjęcia od wewnątrz. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi