Babaloo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cześć wszystkim! Potrzebuję porady przy dość specyficznych wymaganiach. Szukam roweru i od razu zaznaczę - moje przebiegi będą mikroskopijne, pewnie nie przekroczę 150 km rocznie, więc nie potrzebuję wyczynowego sprzętu. Moje wymagania: Budżet: Max 3500 zł, ale szczerze mówiąc im taniej, tym lepiej. Geometria/Pozycja: Zależy mi na w miarę wyprostowanej i wygodnej pozycji, ponieważ mam problem ze stawem barkowym i nie chcę opierać na nim dużego ciężaru. Obecnie jeżdżę na leciwym rowerze trekkingowym Krossa i tam ta pozycja jest mniej więcej okej (nie leżę na kierownicy). Typ roweru: Zdecydowanie odpadają typowe rowery miejskie. Szukam czegoś z klasyczną ramą, co bez problemu zjedzie z asfaltu i bezstresowo poradzi sobie na leśnych oraz polnych drogach. Wymóg specjalny (fotelik): Szukam stalowej ramy. Dodatkowo muszę mieć na rurze podsiodłowej miejsce, żeby zapiąć kostkę do fotelika dziecięcego (mam Thule Yepp 2 Maxi w wersji montowanej na ramę). Powiedzcie mi, czy coś takiego w ogóle istnieje w naturze i wyjeżdża prosto z fabryki? A może od razu powinienem nastawić się na kupno czegoś klasycznego (jak np. Breezer Radar czy Marin Muirwoods - ogólnie podoba mi się ich wygląd) i modyfikację kokpitu pod siebie (wymiana kierownicy na jaskółkę i wstawienie regulowanego mostka)? Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi! Pozdrawiam Kuba Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi