imc Napisano Niedziela o 14:52 Napisano Niedziela o 14:52 Dzień dobry, kupiłem ostatnio Rondo Ruut 2 Hydro z hamulcami SRAM APEX 1 HYDRAULIC, tarcze SRAM 160MM/160MM, Manetki: SRAM APEX 1 Po ok 10km zauważyłem, że tylny hamulec przy hamowaniu jarmoli. Ostatnio zaczął także piszczeć. Hamować to hamuje dobrze, nie zauważyłem, aby puszczał. Przedni hamulec nie wydaje takich dźwięków. Przesyłam film na YT dla poglądu: https://youtube.com/shorts/ccGTAff2f7Q Moje pytanie brzmi: co się dzieje i jak mogę się tego pozbyć? Jest to bardzo uciążliwe przy jeździe, a nie tego się spodziewałem kupując rower za 6k (wiem, nie jest to dużo w skali rowerowej, ale dla mnie jest). Bardzo proszę o porady. Dziękuję z góry. Cytuj
Turysta05 Napisano Poniedziałek o 06:28 Napisano Poniedziałek o 06:28 A to ci dopiero, ja też mam (miałem) taką muzykę, ale koło przednie. Podczas intensywnego hamowania na ostrych zjazdach "grało", domyślam się że to wibracje szprych jak struny. Z czasem coraz słabiej, ale się zdarza. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi