Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hej,Podczas dzisiejszej próbnej jazdy zauważyłem niepokojące odgłosy łańcucha. Nie wiem do końca czy wózek przerzutki jest wygięty czy to jednak hak i z tego względu proszę o pomoc. Wiem tylko że łańcuch nie leży prosto w wózku na blokadzie. Podczas jazdy słyszę tarcie łańcucha, ale nic poważniejszego się nie dzieje. Przerzutka to Shimano RD T6000 do napędu 10 rzędowego   o pojemności 47T do napędu 3x10. Co właściwie najlepiej zrobić w takiej sytuacji?  Czy potrzebne będzie naprostowanie haka albo wózka czy też wymiana jednego lub drugiego? Czy muszę się liczyć z tym że przerzutka jest do wymiany?

zd1.jpg

zdj2.jpg

zdj3.jpg

zdj5.jpg

zdj4.jpg

Edytowane przez RowerowyElf
Napisano

No miałem z tym kłopot, ale czy to znaczy że przerzutka nie wygląda na wygiętą? Czy może zdjęcia niewiele mówią bo są zrobione pod złym kątem albo niezbyt wyraźnie?

Napisano (edytowane)

Przecież napisałem że łańcuch jest źle pociągnięty w przerzutce i trze o ten element wskazany czerwoną strzałką, rozepnij łańcuch albo wózek i przełóż go przed tą  płytkę pokazaną strzałką. Wózek wygląda na prosty.

Edytowane przez leejoonidas
Napisano (edytowane)

rozumiem, dzięki za pomoc. Bałem się że coś się wykrzywiło. Jezszcze raz dziękuję.

ps.  być może to tylko ja ale nigdy do końca nie wiedziałem  po której stronie ma leżeć ten łańcuch, ale teraz będę już  wiedział. 

Edytowane przez RowerowyElf
  • Zmieszany 1