Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Miał ktoś z Was przyjemność bujać się na suportach  hiszpańskiej marki  BIKONE ?  Teoretycznie i marketingowo  wypadają super ( aż za bardzo super ) .  Za mało  danych po za sponsorowanymi  peanami pochwalnymi na YouTubie.

Napisano

Mam w obu rowerach T47 pod SRAM DUB, jakość wykonania i spasowania aż za dobra. Łożyska wyglądają dobrze ale jakość wyjdzie w praniu a za mało jeździłem na nich żeby mieć opinię o trwałości.

Dałem im szanse bo należą do grupy przemysłowej, która robi łożyska dla przemysł i motoryzacji, mercedes, volovo, iveco itd. Austriacki NKE też jest od jakiegoś czasu częścią tej grupy, może nie klasa premium ale łożyska mają bardzo dobre. Mam nadzieję, że skapnęło know-how na  suporty :D 

Jakiego sportu potrzebujesz?

Napisano (edytowane)

@ernorator klasyka 😉 czyli tego ich  DCTech BB86-92PF  pod ośkę 24 . Zawsze śmigałem na Krzysiach  , Hope i ostatnio Tokenie Ninja  który mnie trochu rozczarował  nie do końca przemyślaną  koncepcją "mocowania" . 

Uszczelnienia w tym Bikone wyglądają zacnie , ciekaw jestem czy te ceramiki są coś warte i czy ABEC 5 jest w rzeczywistości tym za którego się podaje 

Edytowane przez pecio
Napisano (edytowane)

I tutaj   muszę się w 100% zgodzić .  Kulki kulkami  ale przy ceramice  to najważniejsza jest bieżnia . W XD-15  wiadomo jak jest wykonana i z czego .  W Bikone biorę TYLKO pod uwagę  stalówki ABEC 5 .  I tu znowu  wiem , że w  przysłowiowym Enduro normy są zachowane a jak to u Hiszpanów  wygląda  ?

Edytowane przez pecio