PaniMTB Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia Cześć 🙂 Szukam nowych kół do MTB i chciałabym podpytać bardziej doświadczonych. Rower: Specialized Chisel (hardtail), rozmiar XS Wzrost: 155 cm Jeżdżę głównie po lesie i singletrackach, sporo podjazdów, raczej XC niż agresywna jazda. Zależy mi na poprawie dynamiki i żeby rower był „lżejszy w odczuciu”, szczególnie pod górę. Napęd: Shimano Deore M6100 12s → potrzebny bębenek MicroSpline Standard: Boost (15x110 / 12x148) Budżet: coś rozsądnego, najlepiej do ~1500 zł, ale jeśli warto dopłacić do czegoś wyraźnie lepszego, to rozważę. Rozważałam: DT Swiss X1900 DT Swiss E1900 Shimano MT620 Zastanawiam się też czy przy moim wzroście 29” to na pewno dobry wybór (czy nie kombinuję za bardzo 😉). Co byście polecili w moim przypadku? Może coś lepszego w tej cenie albo używanego, na co warto polować? Z góry dzięki za pomoc 🙂 Cytuj
olo850 Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia Ile ważysz? E1900 to koła do enduro, zupełnie zbędne w XC, X1900 raczej też zbyt pancerne, Shimano raczej nie cieszą się dobrą opinią. Ja bym składał, ale propozycje w odniesieniu do wagi. Przydałaby się również informacja jakie szerokie opony planujesz i jaki model żeby mieć orientację co do wagi całości. Nie rozumiem co do rozmiaru - tam są fabrycznie 27,5 i planujesz zmienić na 29? Cytuj
emski Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia AL: XR1700 (wew.25mm), Newmen Beskar XC (wew.30m) Cytuj
PaniMTB Napisano 16 Kwietnia Autor Napisano 16 Kwietnia (edytowane) 1 godzinę temu, olo850 napisał: Ile ważysz? E1900 to koła do enduro, zupełnie zbędne w XC, X1900 raczej też zbyt pancerne, Shimano raczej nie cieszą się dobrą opinią. Ja bym składał, ale propozycje w odniesieniu do wagi. Przydałaby się również informacja jakie szerokie opony planujesz i jaki model żeby mieć orientację co do wagi całości. Nie rozumiem co do rozmiaru - tam są fabrycznie 27,5 i planujesz zmienić na 29? 55 kg Wpadł błąd 29" chcę i mam Szerokość? 2.35" Edytowane 16 Kwietnia przez PaniMTB Cytuj
Pazuzu Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia Szukałbym XR 1700. Być może trzeba będzie dołożyć z 300 zł ale warto. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi