Jaco80 Napisano 3 Kwietnia Napisano 3 Kwietnia Jak w temacie, mam wrażenie że pokrętło rebound nie działa w moim amortyzatorze. Klikać klika, ale kompletnie nie ma żadnej różnicy w tłumieniu odbicia niezależnie od pozycji pokrętła. Jeździć się da bo tłumienie stanęło gdzieś tak na pośredniej pozycji. Na co zwrócić uwagę przy rozbieraniu tłumika? Za mało oleju? Coś się zacięło? Jest tak w zasadzie od nowości. Cytuj
Galvatron Napisano 3 Kwietnia Napisano 3 Kwietnia Tu masz instrukcje serwisową: https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/service-manuals/rockshox/front-suspension/2022-2023-domain-service-manual.pdf Najlepiej jednak oddaj go do serwisu, bo możesz sobie nie poradzić z naprawą zepsutego obwodu odbicia. Cytuj
Jaco80 Napisano 3 Kwietnia Autor Napisano 3 Kwietnia (edytowane) Dzięki instrukcje znam bo robiłem z niej serwis 50h Amor jest na tyle tani a tłumik na tyle prosty ze raczej zajrzę tam sam przy okazji serwisu 200h, może wtedy wyjaśni się czemu się zacięło. Ale jeszcze jedno mi przyszło do głowy ze może jest za mało oleju w tłumiku - sprawdzę i dam znać. Albo po sezonie oddam na gwarancję (jeszcze jest) bo teraz mi się nie uśmiecha... Cel tematu jest taki że może ktoś się z tym zetknął w tłumiku motion control i naprowadzi na przyczynę. No w razie czego zawsze można w tego Domaina wstawić tłumik charger tylko nie wiem czy ma to sens dla mnie jako amatora. Edytowane 3 Kwietnia przez Jaco80 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi