Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałbym wymienić już swojego leciwego Cuba na coś innego używanego z karbonową ramą i znalazłem powyższe modele które mnie interesują ale powiem szczerze nie jestem jakimś znawcą tematu jeśli chodzi o podzespoły więc chciałbym doradzić się Was który rower z tej trójki jest najlepszy i będzie służyć jeszcze przez dobre kilka lat ? Głównym moim wyznacznikiem był napęd Shimano 1x12, karbonowa rama i żeby był jak najlżejszy.

https://katalog.bikeworld.pl/2023/web/porownaj?rowery_gorskie=85337%3A83164%3A79837

Z góry dziękuje za pomoc

Napisano (edytowane)

Ja bym odrzucił Gianta przez ten ich wynalazek widelec Crest. Znam dwa rowery, nawet jak amortyzatory były sprawne to klikały zaworami w trakcie pracy tak, że nie wiedzieliśmy czy trzeszczą czy o co chodzi. A właściciele różne problemy z nimi miewali, nieznane posiadaczom czegokolwiek bardziej popularnego. Zostaje Canyon i Trek. Z Trekiem - co prawda 9.6 ale rama ta sama zdaje się - znam jednego człowieka. I też trzeszczy, w jego przypadku isospeed. Cyklicznie rozbiera, cośtam czyści, składa. Jest cisza, a potem trzaskanie wraca.

Zostaje Canyon. Klasyczna konstrukcja, najlepszy w zestawieniu amortyzator (choć też bez rewelacji). Ma też bez wątpienia najlepsze hamulce, korbę i rurki race face'a.

Edytowane przez cervandes
  • +1 pomógł 1
Napisano

@KrissDeValnor No niby tak ale jednak jest róźnica w cenie ok. 1,5tys a rowery które widziałem są w naprawdę dobrym stanie dlatego zastanawiam się nad używanym. 

20 godzin temu, cervandes napisał:

Ja bym odrzucił Gianta przez ten ich wynalazek widelec Crest. Znam dwa rowery, nawet jak amortyzatory były sprawne to klikały zaworami w trakcie pracy tak, że nie wiedzieliśmy czy trzeszczą czy o co chodzi. A właściciele różne problemy z nimi miewali, nieznane posiadaczom czegokolwiek bardziej popularnego. Zostaje Canyon i Trek. Z Trekiem - co prawda 9.6 ale rama ta sama zdaje się - znam jednego człowieka. I też trzeszczy, w jego przypadku isospeed. Cyklicznie rozbiera, cośtam czyści, składa. Jest cisza, a potem trzaskanie wraca.

Zostaje Canyon. Klasyczna konstrukcja, najlepszy w zestawieniu amortyzator (choć też bez rewelacji). Ma też bez wątpienia najlepsze hamulce, korbę i rurki race face'a.

Mam podobne przemyślenia do twoich ponieważ pierwszy raz spotkałem się z amortyzatorem Gianta i nie wiem jak sie ma jego praca w porównaniu do RockShoxa czy Suntoura a jeśli chodzi o Treka to wg nie znam firmy Bontrager