zielonyy Napisano wczoraj o 18:34 Napisano wczoraj o 18:34 Dzień dobry, Pisze z zapytaniem co do przerzutki Shimano Deore RD-M510. Strasznie przeskakują mi biegi przy każdym mocniejszm naciśnięciu padałów, dzieje się to samoczynie, bez względu na jakim biegu mam ustawioną przerzutkę, czy to czas na jej wymianę, czy da się coś jeszcze zrobić ? Stąd moje pytanie, należałoby kupić ten sam model, czy są jakieś inne godne polecenia przerzutki do kasety 3x9 w cenie odpowiedniej do jakości(około 150 zł). Dodam, że w rowerze mam zamontowane klamkomanetki ST-M510. Jedna z nich również nie działa prawidłowo (czasami jakby nie łapała trzeciego biegu na przedniej przerzutce) czy w związku z tym należy wymienić cały zestaw, czy spróbować coś jeszcze pogrzebać ? Łańcuch nowy, kaseta nie dawno wymieniana. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj
pecio Napisano wczoraj o 18:52 Napisano wczoraj o 18:52 Sprawdzić czy hak przerzutki jest prosty . Po za tym regulacja. Cytuj
marvelo Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 4 godziny temu, zielonyy napisał: Łańcuch nowy, kaseta nie dawno wymieniana. To znaczy ile ma przebiegu ta kaseta i czy współpracowała z nowym łańcuchem od początku, czy trochę ze starym? A w jakim stanie są zębatki korby? Takie przeskakiwanie po mocniejszym depnięciu sugeruje raczej problem ze współpracą łańcucha i zębatek (kół łańcuchowych), a nie z samą przerzutką. 4 godziny temu, zielonyy napisał: Dodam, że w rowerze mam zamontowane klamkomanetki ST-M510. Jedna z nich również nie działa prawidłowo (czasami jakby nie łapała trzeciego biegu na przedniej przerzutce) Może wystarczy psiknąć smarem w mechanizm (może być nawet WD40). Czasem w starych manetkach smar zgęstnieje, zmiesza się z kurzem i pyłem i zapadka nie odbija dobrze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi