Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie jak rozmawiamy o rozmiarach to doradźcie. mam zamiar kupic canondale trial sl3. 

Na boso mam 175cm wzrostu i przekrok 78-79cm.

waham sie miedzy rozmiarem M i L. ponizej wstawie zdjecie z geometrią.

na co dzień jezdze rowerem crossowym w rozmiarze 19 i amortyzatorze o skoku 75mm.

Screenshot_20260403_094348_Google.jpg

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam wszystkich, 

Nie chcę zaśmiecać forum nowymi wątkami więc zadam pytanie w tym bo kwota i przeznaczenie podobne.

Chcę zakupić coś do 5000, jeżdżę amatorsko głównie po lasach i szutrach na crossowym Authorze i każdy dłuższy odcinek piachu mnie wykańcza. Mam 183 cm wzrostu i 85kg wagi.

Natrafiłem na rower Romet Monsun 3.1 https://romet.pl/rower-gorski-romet-monsun-3-1-22540.html przeszukałem forum i nie znalazłem o tym modelu zbyt wielu opinii, czy możecie doradzić czy ten model będzie dobrym wyborem?

Napisano

Nie wiadomo jaki tam jest amortyzator - sprzeczne informacje. Jeżeli Suntour to lipa, a jeżeli Recon to zależy jaki.

Poza tym poszukaj wagi tego roweru, bo coś mi się kojarzy, że jest ciężki.

Napisano

Właśnie ani o wadzę ani o amortyzatorze nie ma żadnych informacji w Internecie, będę chciał go zobaczyć na żywo to napiszę. Pozostały osprzęt wydaje mi się ok ale jestem laikiem i dlatego dopytuję na forum :D

Napisano
45 minut temu, chudzinki napisał:

Nie wiadomo jaki tam jest amortyzator - sprzeczne informacje. Jeżeli Suntour to lipa, a jeżeli Recon to zależy jaki.

Poza tym poszukaj wagi tego roweru, bo coś mi się kojarzy, że jest ciężki.

Sporo ma klocków z węgla - rama, sztyca, hamulce, kierownica, fajny osprzęt XT/SLX, amor można odżałować, ważne żeby był powietrzny. Za 5k taka specyfikacja wydaje się bardzo ok, o ile gwarancja jest sensowna, bo wszystkie komponenty węglowe to brandowane chińczyki i nie wiadomo ile to wytrzyma.