CC_PL Napisano 16 Marca Napisano 16 Marca Cześć, jedną z metod jest wybranie firmy na giełdzie transportowej (np. clicktrans__pl) lub wypożyczenie przyczepki (np. na statoil)......Macie jakieś inne pomysły, patenty na przewiezienie roweru na większą odległość, roweru w całości (nie mam bagażnika dachowego do auta). Jakaś tania firma lub kurier? Może inny "patent" ? Zależy mi na kosztach i żeby rower dotarł w całości i niezniszczony! Dzięki za wszelkie sugestie! Cytuj
Wojcio Napisano 16 Marca Napisano 16 Marca Jak bierzesz pod uwagę przyczepkę, to znaczy, że masz hak. Możesz pożyczyć bagażnik na hak. Mniejsze spalanie i brak przyczepkowego ograniczenia prędkości i rower się na tym trzyma. Wypożycza np. Decathlon. Bo wysłanie przez firmę wymaga zapakowania. Jak zapakujesz w karton na rower to można wyslac kurierem - zobacz serwis apaczka.pl. Na czym polega problem, że rower musi być w całości? Koła nie możesz zdjąć, żeby włożyć do auta? Zresztą do wielu samochodów (np. passata kombi) rower wchodzi w całości. Po zdjęciu kół rower można przewieźć nawet maluchem. 2 Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 17 Marca Mod Team Napisano 17 Marca Czasami bywają bardzo duże kartony, do których wchodzi rower bez zdejmowania koła, tyle że kierownicę ma przekręconą (ja kupując rower innej marki, dostałem go w wielkim kartonie Speca). Niektóre sklepy mają w ofercie dostawy w 100% złożonych rowerów na tzw. platformach, ale nie wiem czy da radę w ten sposób przewieźć rower niezakupiony w danym sklepie. Dowiedz się np. w sprintrowery - chyba mają też salon w stolicy. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi