Thosi Napisano Niedziela o 17:08 Napisano Niedziela o 17:08 Hej, jaki rower MTB polecicie do 4000-4500 zł? Czy lepiej czekać obecnie na promki ( jestem świadom, że promek teraz w ogóle może nie być przed sezonem) Z góry dziękuje za rekomendację Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Niedziela o 17:32 Mod Team Napisano Niedziela o 17:32 A do czego potrzebujesz ? Pytanie może wydawać się dziwne/śmieszne, ale wbrew pozorom ma sens. Cytuj
Thosi Napisano Niedziela o 17:39 Autor Napisano Niedziela o 17:39 Miasto + dłuższe trasy po miastach/wsiach w weekendy Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Niedziela o 18:36 Mod Team Napisano Niedziela o 18:36 Przemyślałeś, że na pewno ma być MTB ? Będzie jakiś teren czasami ? Cytuj
Thosi Napisano Niedziela o 18:44 Autor Napisano Niedziela o 18:44 Teren będzie pewnie tak w 1/3 moich wypadów chyba ,że polecacie crossa bardziej ( jeśli ma być taki mały procent terenu) Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Niedziela o 18:57 Mod Team Napisano Niedziela o 18:57 To zależy od rodzaju terenu i stylu jazdy - jeśli nie szukasz wrażeń i jeździsz spokojnie, to może być i cross. Cytuj
Thosi Napisano Niedziela o 19:00 Autor Napisano Niedziela o 19:00 Nie mam nic przeciwko crossowi aby ktoś polecił mi coś bo kupować w ciemno to średnio Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Niedziela o 19:49 Mod Team Napisano Niedziela o 19:49 A amortyzator musi być ? Jeśli nie jest "must have", to szedłbym w coś pokroju Marina DSX 2 (albo 1), a jeżeli ma być, to np. Polygon Heist X7. Cytuj
Thosi Napisano Niedziela o 20:00 Autor Napisano Niedziela o 20:00 (edytowane) Cross Polygon Heist X7. wygląda spoko a jakaś propozycja do mtb ? Edytowane Niedziela o 20:02 przez Thosi Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Niedziela o 20:17 Mod Team Napisano Niedziela o 20:17 Jak się nie boisz bardziej wyciągniętej/pochylonej pozycji, to dokładasz 5 stów, i masz przyzwoity karbon w postaci Ghost Lector Universal. EDIT chociaż mostek jest krótki, pod nim podkładki, no i podsiodłówka stroma, więc może nie będzie tak źle 1 Cytuj
Thosi Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu Tak czytam różne wątki i zastanawia mnie dlaczego nikt nie poleca krossów? (niby pl marka ) Cytuj
StrayRider Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Cytat Tak czytam różne wątki i zastanawia mnie dlaczego nikt nie poleca krossów? (niby pl marka ) W kilku tematach/wątkach rowery marki Kross się przewijają - więc odpowiednio do sytuacji są polecane A wracając do obecnego tematu: "Jaki rower MTB?" To ciężko jest odpowiedzieć bez dodatkowych informacji, tj. czego się oczekuje , jakie ma się doświadczenie, co się rozumie przez dłuższe trasy 50 czy 200km, jakich średnich prędkości się oczekuje itd. itp. Obecnie pod terminem "rower MTB" można znaleźć wiele różnych konfiguracji do różnych zastosowań. Od codziennego przemieszczania się leniwie z punktu "A" do "B" do treningów i startowania w zawodach. Jeśli chodzi o typowe MTB, to propozycja: SUPERIOR XP 939 (pomijając rozmiar jaki jest potrzebny) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi