Tharazi Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Cześć, po przesiadce na ww rower, zafascynowany jazdą chciałbym wybrać się w pierwszą podróż z nim moim autem na urlop... Niestety nie mam bagażnika rowerowego i muszę wpakować go po prostu do auta. Muszę zdemontować przednie koło aby zmieścił się do mojego auta, problem polega na tym że do końca nie jestem pewien jak to koło zdemontować... Po pierwszej nieudanej próbie przychodzę tu aby nic nie popsuć... Dzięki za wszelaką pomoc! Cytuj
chudzinki Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) Wystarczy odkręcić z prawej strony oś na klucz imbusowy.... Edytowane 7 godzin temu przez chudzinki 1 Cytuj
Eathan Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 25 minut temu, Tharazi napisał: po przesiadce na ww rower, zafascynowany jazdą chciałbym wybrać się w pierwszą podróż z nim moim autem na urlop... Niestety nie mam bagażnika rowerowego i muszę wpakować go po prostu do auta. Muszę zdemontować przednie koło aby zmieścił się do mojego auta, problem polega na tym że do końca nie jestem pewien jak to koło zdemontować... Pakując rower bez koła do auta zwróć uwagę na zacisk hamulca. Jeżeli naciśniesz klamkę hamulca bez założonego koła to jest ryzyko, że klocki się zacisną i koła nie założysz. Musisz wsadzić plastikowy klin (coś jak na zdjęciu, ale odpowiednie dla Twojego hamulca) albo kawałek tektury. 1 Cytuj
Tharazi Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowane) Wiem, dzięki za pomoc! Po upewnieniu @chudzinki udało się. Wcześniej w ogóle nie brałem pod uwagę tej strony ze względu na coś wyglądającego na uszczelkę - wystarczyło wcisnąć klucz przez to. Dzięki, wszystko załatwione + klocki zabezpieczone. Edytowane 6 godzin temu przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi