PenigroX Napisano Sobota o 17:57 Napisano Sobota o 17:57 (edytowane) Witam sprawa wygląda tak że potrzebuje dostać się do łożysk suportu Dura Ace lecz konkretnie w tym modelu mnie to przerasta. Przy Ultegrze nie było większego problemu wystarczył nożyk lub cienki śrubokręt płaski lecz tutaj zdążyłem już praktycznie częściowo zdeformować tą ruchomą podkładkę która przy próbie podważenia czymkolwiek w ogóle nie chce wyjść. Suport sam w sobie jest beznadziejny i o dziwo gorszy niż ultegra lecz pomimo lepszego uszczelnienia i przejechaniu na nim z 200km strzela jakby miał zrobione 10k. Ktoś jest w stanie podpowiedzieć jak się zabrać żeby jakkolwiek dojść do łożysk i wyczyścić tam wszystko na tyle ile to możliwe? Edytowane Sobota o 18:01 przez PenigroX Cytuj
gnomon Napisano Sobota o 20:18 Napisano Sobota o 20:18 Coś mi się wierzyć nie chcę że padł. Może to rama strzela przy suporcie Cytuj
PenigroX Napisano Sobota o 20:22 Autor Napisano Sobota o 20:22 Ja nie twierdze że one padły tylko że tam się dostało pełno syfu a konkretnie piasku Cytuj
Pietrash Napisano wczoraj o 13:45 Napisano wczoraj o 13:45 Kiedyś też wymieniłem suport SHIMANO Ultegra SM-BBR60 bo też coś strzelało podczas pedałowania. Suport miał przejechane ok. 1000 km. Nie pomogło. Okazało się że to pedały, a konkretnie gwinty wkręcane w ramiona korby. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi