Paluch Napisano 3 Kwietnia 2007 Napisano 3 Kwietnia 2007 cos topic zwariowal po tej awarii. Tak czy owak - sa takie hamulce czy nie? A jak sa to jakie kupic do 80 zl?
Paluch Napisano 4 Kwietnia 2007 Autor Napisano 4 Kwietnia 2007 wrzucilem zdjecia przeciez... www.chomikuj.pl/paluch widac, ze trze z gory. Co to znaczy opona balonowa?
Biera Napisano 4 Kwietnia 2007 Napisano 4 Kwietnia 2007 tzn nad zwyczaj duża A na foto właśnie nie widać gdzie trze;) idź do serwisu i via flacha zagadaj żeby tylko tak na spróbę założyli ci jakieś hamulce sensowne (tzn chocby i najgorsze tektro - ważne żebyś wyczaił co jest źle.
Paluch Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Napisano 6 Kwietnia 2007 Ja jedno, a wy drugie. Problemy z czytaniem ze zrozumieniem. I z poprawnym dzialaniem forum. Najpierw znika caly topic, teraz posty... lol Są dostępne na rynku takie hamulce? co ty sie mnie pytasz czy sa? Zadalem konkretne pytanie, a kolega mi tu kaze opony wymieniac, do serwisu jezdzic, nie wiadomo po co i na co. A ja szukam jedynie hamulcow, ktore maja dluzsze ramiona, zaczepy, zwal jak zwal. Tak zeby nie haczylo o gorna czesc opony. Myslalem, ze znajde kogos kompetentnego i mi umiesci jakiegos linka do hamulcow, ktore spelnia moje oczekiwania. Przeciez sie jasno wyrazam. A user zendel nie wiem czy ze mnie czy z siebie probuje robic idiote.
Biera Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 no więc informujemy cię: nikt z nas nie słyszał o tym aby dobierać hamulce wg długości ramion. zdejmij sobie jedno z ramion weź w kieszeń, udaj się do (mniej lub bardziej) zaprzyjaźnionego sklepu i wybierz jakieś które są dłuższe. Trudno jest pomóc komuś kto nawet nie wie jak duże ma opony i korzysta z nie markowego sprzętu w którym naprawdę wszystko się może zdarzyć.
Schwefel Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 Jedyna rada to było nie kupować makrokesza! W takich "rowerach" wszystko może być źle a my nie jesteśmy jasnowidzami, żeby określić na podstawie zdjęcia jakiej długości są ramiona. Możesz mieć za nisko wspawane piwoty, za krótkie ramiona, za wysoką oponę, słowem wszystko bo to makro :lol:
Paluch Napisano 7 Kwietnia 2007 Autor Napisano 7 Kwietnia 2007 1200zl to makro tak? Czyli rower do jazdy rekreacyjnej zaczyna sie od 20tys twoim zdaniem? Oczywiscie zakup byl dokonany w sklepie rowerowym.
Biera Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 nie 1200 zł to całkiem przyzwoity rower. Ja jeździłem na rowerze za 800 i też był przyzwoity. Gorzej jeśli wyrzucasz 1200 zł w Trexstara który jest podróbką dobrego roweru. niestety prawda jest okrutna - kupiłeś drogie, ładnie wyglądające makro, które w praktyce niewiele sobą reprezentuje. Za te pieniądze mogłeś kupić porządny i sprawny rower, który wprawdzie nie będzie miał dwóch amortyzatorów i bóg wie jakiego jeszcze śmiecia, ale będzie porządnie i rzetelnie wykonany.
Napatos Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 A na początku nie haczyło? Idź do tego "sklepu" gdzie wcisnęli Ci Trexstara i niech się chłopaki martwią. PS. Za 1200 zł trudno kupić rower z pełną amortyzacją. Bardzo trudno...
Paluch Napisano 8 Kwietnia 2007 Autor Napisano 8 Kwietnia 2007 Jezdzilem kiedys na rowerach za 1/3 ceny tego... I to bylo dopiero makro. Poza wada tego hamulca to reszta sprawuje sie calkiem przyzwoicie. Ja dosc duzo jezdze, mam na niego rok gwarancji. Jak sie rozleci, to oni sie beda martwic. A makro sie rozleci po przejechaniu 2tys km. Zreszta jesli rower bedzie mial duzo wad, to zgodnie z prawem konsumenckim moge poprosic o zwrot pieniedzy. Na poczatku nie haczylo, bo byla zima i opony mialem slabo napompowane. Ale jak opony dopompowalem to sie zaczelo.
Napatos Napisano 8 Kwietnia 2007 Napisano 8 Kwietnia 2007 Może po prostu zmierz wysokość ramion hamulca i napisz tutaj. Niech ktoś inny też zmierzy i się porówna (poszukam jakiegoś v-brake i jak znajdę i zmierzę). Wtedy okaże się, czy to nietypowy hamulec, czy piwoty masz za nisko przyspawane. Choć sądząc po odległości od punktu obrotu ramienia do miejsca styku klocka z obręczą obawiam się tej drugiej przyczyny.
Xsystoff Napisano 8 Kwietnia 2007 Napisano 8 Kwietnia 2007 Tak to jest jak sie kupuje wynalazki. Ja mam dlugosc ramion 10 cm (Sram 7.0), co wskazuje, ze masz za nisko wspawane pivoty. Makro rulez :surprised:
Paluch Napisano 8 Kwietnia 2007 Autor Napisano 8 Kwietnia 2007 to co starac sie o zwrot pieniedzy za ten rower?
Schwefel Napisano 8 Kwietnia 2007 Napisano 8 Kwietnia 2007 Czyli możesz śmiało reklamować tego makrokesza, bo innej v'ki nie znajdziesz. Moje stare Tektro mają 12,3cm
Paluch Napisano 8 Kwietnia 2007 Autor Napisano 8 Kwietnia 2007 Dobra, bede chamów meczyl. W takim razie jaki rower kupic? I za jaka cene amortyzowany?
marcin1212 Napisano 8 Kwietnia 2007 Napisano 8 Kwietnia 2007 pierwsze to go zareklamuj bo nie wiem czy tak łątwo Ci pieniądze oddadzą. Jak im powiesz że w zime było dobrze bo miałes mniej napompowaną opone to Cie mogą nawet wysmiac. Życze powodzenia. pozdrawiam
Biera Napisano 8 Kwietnia 2007 Napisano 8 Kwietnia 2007 jak już bedziesz miał kasę to ci coś sensownego znajdziemy za 1200 masz chocby kross lvl a2 bodajże. A i coś innego na pewno się znajdzie Rower z pełną amortyzacją to już tak 3-4 tysiące no chyba że używka.
Paluch Napisano 8 Kwietnia 2007 Autor Napisano 8 Kwietnia 2007 pierwsze to go zareklamuj bo nie wiem czy tak łątwo Ci pieniądze oddadzą. Jak im powiesz że w zime było dobrze bo miałes mniej napompowaną opone to Cie mogą nawet wysmiac. Życze powodzenia.pozdrawiam Bylem u nich kilka razy, nie potrafia tego zrobic. A skoro nie potrafia, to niech mi wymienia rower albo oddadza kase. Bardziej na reke bedzie oddanie kasy.
Gal Napisano 8 Kwietnia 2007 Napisano 8 Kwietnia 2007 Ja moge tylko dodac tyle... Powodzenia i nie daj sie! A jak juz odzyskasz swoje pieniadze poczytaj forum, a na pewno znajdziesz duzo ciekawsza maszynke za 1200zl. Pozdrawiam!
Paluch Napisano 8 Kwietnia 2007 Autor Napisano 8 Kwietnia 2007 swoja droga rower z pelna amortyzacja mozna juz kupic za 350zl... myslalem ze to jest makro...
Biera Napisano 8 Kwietnia 2007 Napisano 8 Kwietnia 2007 za 350 to nie makro tylko złom twój ma właściwie te same części co tamten.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.