Mod Team KrissDeValnor Napisano 22 godziny temu Mod Team Napisano 22 godziny temu Tadam 🥁 No i brawo Jasiu, tzn. Unibike, który się pochwalił premierą na polskim rynku, w postaci "inteligentnej" przekładni Shimano Cues Q Auto, oraz równocześnie zastosowaniem zaworów Schwalbe Click. System Q Auto ma czujniki prędkości, kadencji i nachylenia, więc ma się uczyć i dopasowywać do sposobu jazdy danego rowerzysty. Dodatkowo z tylnej piasty ma być zasilana przerzutka Cues, sterowana również manetką Di2. Poza tym, rower posiada dynamo w przedniej piaście, oraz oświetlenie wbudowane w kierownicę i sztycę, a oprócz tego sztywne osie, obręcze TLR, karbonowy widelec i tarcze Ice Tech. Sporo ciekawostek, ale obawiam się jednak, że przy cenie na poziomie 7.5 k może się okazać za drogi dla części potencjalnych zainteresowanych... 1 Cytuj
WaGiant Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Moim zdaniem piasta z prądnicą do zasilania ,,kocich oczek" to dziwne rozwiązanie. Takie piasty dają większe opory niż normalne nawet jak światła są wyłączone. Dla mnie ma to sens w rowerze miejskim jeśli w zamian mam wystarczające źródło światła. Generalnie nie dla mnie taki rower. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi