kouczan Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Witam. Szukam roweru do rekreacyjnego pojeżdzenia sobie po polskich i przygranicznych górkach. Żadnego ściganctwa, single pewnie też nie, raczej dostępne szlaki rowerowe w Beskidzie Śląskim, Żywieckim, Kotlinie Kłodzkiej itp. Obstawiam że hardtail powninien to ogarnąć. Mam Gianta Roam ale mam obawy czy się sprawdzi w tych warunkach (aczkowliwek po lasach jury K-Cz idzie tym jeździć). Co bym chciał mieć na pewno: - amortyzator powietrzny (manetka na kierownicy byłaby miłym dodtakiem) - min. Deore - od razu jakieś przywoite opony - sztywne osie Co do kwoty to im mniej tym lepiej bo wyjazdy będą okazyjne. Możecie coś polecić? Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 30 minut temu Mod Team Napisano 30 minut temu Za 4 -4.5 k są już w CR karbony - oczywiście z podstawowymi i ciężkimi amortyzatorami, oraz takim osprzętem. KTM Myroon Pro klik- amor na starcie lepiej wymienić na lżejszy, na plus ograniczenie skrętu kierownicy (co czasem przy upadku może ochronić ramę przed uszkodzeniem przez manetki i klamki) i prawdopodobnie najlepsze/najszersze z zestawienia obręcze na szprychach DT KROSS Level 7 klik (napęd 11 biegowy Cues i tylko podstawowe hamulce) i 8.0 klik CORRATEC Revo Bow klik - dość egzotyczna konstrukcja ramy (poza nietypowym kształtem, stosunkowo niski kąt podsiodłówki i mostek o niecodziennym wygięciu - dla kogoś szukającego niezbyt pochylonej/bardziej komfortowej pozycji), na pewno wyróżniająca się z tłumu, niestety kiepski osprzęt i amor z 30 mm goleniami (dla lekkiej osoby), ale za to średnica sztycy dająca większy wybór tzw. myk -myka (dropper -sztyca teleskopowa). Za podobne pieniądze można mieć czasem nieco lepsze elementy osprzętu na ramie aluminiowej, ale wagowo wyjdzie w najlepszym przypadku podobnie - wyjściowo te +/-13 kg trzeba liczyć. Ja bym jednak wybrał karbon, choć przy okazjonalnym użytkowaniu i bez docelowego ulepszania, to może być i alu, np. : https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-lapierre-prorace-4-9-pd50005/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi