Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, chcę wymienić aktualny rower (trek domane al 2 disc), na lepszy gravel do bikepackingu, casualowych tras po asfalcie/terenie/lesie. Docelowo chciałem robić upgrade aktualnego treka, ale jest to bez sensu bo to jest szosa endurance. Jestem w stanie szukać czegoś używanego bo nie potrzebuje na już, może to być też jakaś dobra baza którą docelowo mógłbym upgrade'ować. Nie znam się jakoś bardzo, z tego co wiem to raczej powinienem szukać czegoś na GRX.

Waga: 75-80kg, wzrost: 176-178cm (podaję przedział bo pomiary u mnie są niestabilne xD)

Napisano

Nie wiem, którą Domanke masz ale gen 3 i 4 ma miejsce na oponę 38 (a widziałem z 40) i geometrię jak najbardziej gravelową (nawet bardziej niż większość graveli). 

GRX ma sprzęgło i możliwość zastosowania większej kasety. 

Napisano (edytowane)

oponę pewnie bym wcisnął, ale jest tam bardzo mało miejsca na sprzęt i mało mocowań imo. To jest wariant https://rower-sport.pl/pl/p/TREK-DOMANE-AL-2-DISC-Gloss-Mulsanne-BlueMatte-Trek-Black-SUPER-OFERTA-/7430

i po prostu nie wiem czy bardziej nie będzie się opłacać sprzedać domanke i kupić coś od razu bardziej gravelovego niż wymieniać osprzęt i koła do tego.

Edytowane przez adifrac
dodatkowe info
Napisano

W kwocie 4-6 tys. zł masz już kilka modeli na GRX-ie, zarówno 2xx jak i 1xx. Ciągle się wałkują te tematy i ten budżet. Tu np. linkowałem kilka modeli:

Do bikepackingu lepszy chyba będzie 1xx