szuwar_1978 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Wpadł nowy rower ze stajni KTM i do niego od razu nowy napęd. Cały komplet Shimano M8100 12s .. korba 32T M8100-1 do piast 142 i 148 - 52mm czyli do boost. Kaseta 11-45 i do tego przerzutka z wózkiem GS. Oczywiście łańcuch i manetka m8100... łancuch długość odpowiednia... przerzutka wyregulowana włącznie z B według wskaźnika na wózku... a jednak... ostatnia koronka 10T pod obciążeniem czasem strzeli łańcuch.. i tu jest irytacja. Moze strzeli to za mocne słowo ale zaterkocze... To mój pierwszy napęd 1x... ale nie pierwszy rower w stajni obecnie 3 sztuki ... Sam serwisuje więc wiedzą jakas jest ale tu jej zabrakło... Co jeszcze sprawdzić i poprawić? Hak sprawdzony prosty bo przyrząd mam a nawet 2 Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Cytuj
Dokumosa Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Strzelać, w sensie przeskakiwać, bedzie ale to za kilkaset km dopiero Jesli to tylko chrobotanie przy mocniejszym depnięciu to kwestia ułożenia się łańcucha i zębów. Po jakimś czasie powinno być lepiej aż do wymiany łańcucha na nawy. Cytuj
cervandes Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Jedyne co mi przychodzi do głowy to możesz źle kasetę poskładać. 12s da się wkręcić pierścień z krzywo nałożonymi koronkami, tj źle ustawionymi. Do prawidłowego ustawienia można użyć kropek. O tych: 1 Cytuj
szuwar_1978 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Dzięki sprawdzę jeszcze raz kasetę... Cytuj
szuwar_1978 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Kaseta sprawdzona... złożona od nowa na kropki.... ale nie była krzywo złożona. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi