PiotrWie Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowane) Zmieniłem dotychczasowe hamulce - 180 z przodu i 160 z tyłu w KTM Macina Style 720 1922r. Niestety okazało się że magnes od czujnika prędkości jest zamontowany na tarczy hamulcowej. Kupiłem element opisany jako magnes czujnika do tarczy centerlock ale w żaden sposób nie umiem go zamontować do osi QR. Także magnes z dotychczasowej tarczy nie daje się przemontować na nową - ten czarny pierścień z magnesem daje się zdemontować ale by go zamontować na nowej tarczy wymaga specjalnej tarczy z nacięciem na magnes i odpowiednim rozmiarem centralnego pierścienia. Czy ktoś wie co jeszcze jest mi potrzebne by zamontować prawidłowo czujnik? Bądź gdzie kupić odpowiednią tarczę - nigdzie nie widzę tarczy 180 km w takim kształcie bosch-centerlock-smart-system-2-267873-f-sk7-w780-h554_1_copy_585x415.webp Edytowane 15 godzin temu przez PiotrWie Cytuj
cervandes Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu I wszystko to zamiast wpisać symbol tarczy w google... ehh. https://www.centrumrowerowe.pl/tarcza-hamulcowa-shimano-steps-rt-em300-pd45854/?v_Id=255646 Cytuj
PiotrWie Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu (edytowane) Szukałem różnie - ale do Boscha. Nie wiedziałem że KTM założył do Boscha tarczę od Steps. Dzięki. Jak już wiem to znalazłem też tarczę RT-EM 910- lepszą do hamulców M8120 Edytowane 12 godzin temu przez PiotrWie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi