ilovepierogi Napisano Czwartek o 12:01 Napisano Czwartek o 12:01 Cześć, szukam roweru, który mógłby mi służyć zarówno do codziennej jazdy jak i na wycieczki. Jakiś czas temu przesiadłem się z gravela (fuji jari 2.5) na szosę (canyon endurance al na ultegrze). Niestety ten canyon to dość stary model z v-brakeami i bardzo małą ilością miejsca na oponę ~ 25 mm. Chciałbym coś bardziej uniwersalnego, ale przy zachowaniu szybkości i wagi roweru (codziennie muszę go wnosić na 2 piętro więc waga na poziomie 8-9 kg to zbawienie. Czy możecie pomóc mi coś wybrać w cenie do 4.5 k? Mam 177 cm wzrostu, noga chyba 82,5 cm (ale nie jestem pewny, czy dobrze to zmierzyłem), na ten moment jeżdżę na M / 54, czy mniejsza albo większa rama byłaby lepsza? Pytam bo sporo jest 56, które mi się podobają. Myślałem czy nie kupić nowszego canyona endurance, do którego wchodzą opony 35 mm. Cytuj
Eathan Napisano Czwartek o 12:37 Napisano Czwartek o 12:37 Mam na sprzedaż Rondo Ruut AL na pełym GRX, fajnymi kołami etc. Tutaj masz linka https://www.olx.pl/d/oferta/rondo-ruut-al2-pelen-grx-kola-dt-swiss-CID767-ID18UAa6.html. Co do ceny możemy się dogadać i zmieścisz się w budżecie. Mamy podobny wzrost więc rozmiar będzie idealny. Cytuj
Przecietny Napisano Czwartek o 14:06 Napisano Czwartek o 14:06 @ilovepierogi fajna oferta kolegi wyżej jeśli chodzi o gravel a szose z oponami minimum 35 mm możesz szukac wśród modeli: Giant Defy, Trek Domane, Giant Contend, Cannondale Synapse, Focus Paralane. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi