Skocz do zawartości

[Kierownica montaż Garmin] Jaki system montażu na mostek/kapsel dla Merida Big Nine 7002025)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, szukam rozwiązania na montaż Garmina na mostku z mocowaniem na kapsel. W mojej Merida Big Nine 700 jest on dość specyficzny, dlatego typowe okrągłe nie będą pasować. Zastanawiam się czy jest coś dedykowanego (nie znalazłem) i czy np system od Syncros będzie pasować (czy może jest dedykowany tylko dla kierownic/mostków Syncros). Niestety po rozmiarach nie jestem w stanie oszacować czy będzie pasować:
https://www.syncros.com/pl/pl/product/syncros-xc-top-cap-computer-mount?article=2881440001222

Może ktoś już coś wyczarował w temacie? Nie chcę montażu standardowym uchwytem na kiere albo przedłużenie mostka. Chciałbym rozwiązanie na mostku, z kapslem. 

Screenshot_20260104-1836417374748133818928939.png

Napisano (edytowane)

Odkręć kapsel bez ruszania śrub z boku mostka. Założę się, że tam będzie standardowy okrągły otwór, a ten nietypowy kształt to tylko po to, aby zasłonić z góry rejon śrub. Wątpliwy zabieg estetyczny...?

Ja nie znoszę mocowań na gumki, preferuję sztywne mocowania garmina na mostku właśnie, ale zakładając samo kółeczko w miejscu topcapu moim zdaniem garmin jest za bardzo wysunięty w tył, wolę jak pokrywa się z położeniem mostka. I w to miejsce wpada mocowanie jakich używam, Ryet z ali. Leciutkie, ale pancerne, garmin wklikuje mi się perfekcyjnie na miejsce. Mocowanie to ma lekki negatyw, tj jest wygięte za bardzo w moim przypadku względem płaskiego mostka. Przed założeniem na rower owinąłem go dwa razy taśmą papierową i w imadle go spłaszczyłem. Żadnych śladów na anodzie, pasuje perfekcyjnie.

af709547839f0361b5653b6428919bb3.jpeg

258a756455d2727d3bb944db44c93614.jpeg

image.thumb.png.a817b6b798d94632cf9fd292222a38c4.png

Edytowane przez cervandes
  • +1 pomógł 1