romanpio Napisano Niedziela o 17:42 Napisano Niedziela o 17:42 Cześć, szukam rozwiązania na montaż Garmina na mostku z mocowaniem na kapsel. W mojej Merida Big Nine 700 jest on dość specyficzny, dlatego typowe okrągłe nie będą pasować. Zastanawiam się czy jest coś dedykowanego (nie znalazłem) i czy np system od Syncros będzie pasować (czy może jest dedykowany tylko dla kierownic/mostków Syncros). Niestety po rozmiarach nie jestem w stanie oszacować czy będzie pasować: https://www.syncros.com/pl/pl/product/syncros-xc-top-cap-computer-mount?article=2881440001222 Może ktoś już coś wyczarował w temacie? Nie chcę montażu standardowym uchwytem na kiere albo przedłużenie mostka. Chciałbym rozwiązanie na mostku, z kapslem. Cytuj
Eathan Napisano Poniedziałek o 03:50 Napisano Poniedziałek o 03:50 Odkręć kapsel meridy i zobacz. Myślę, że okrągły klasyczny kapsel też będzie pasować 1 Cytuj
cervandes Napisano Poniedziałek o 08:46 Napisano Poniedziałek o 08:46 (edytowane) Odkręć kapsel bez ruszania śrub z boku mostka. Założę się, że tam będzie standardowy okrągły otwór, a ten nietypowy kształt to tylko po to, aby zasłonić z góry rejon śrub. Wątpliwy zabieg estetyczny...? Ja nie znoszę mocowań na gumki, preferuję sztywne mocowania garmina na mostku właśnie, ale zakładając samo kółeczko w miejscu topcapu moim zdaniem garmin jest za bardzo wysunięty w tył, wolę jak pokrywa się z położeniem mostka. I w to miejsce wpada mocowanie jakich używam, Ryet z ali. Leciutkie, ale pancerne, garmin wklikuje mi się perfekcyjnie na miejsce. Mocowanie to ma lekki negatyw, tj jest wygięte za bardzo w moim przypadku względem płaskiego mostka. Przed założeniem na rower owinąłem go dwa razy taśmą papierową i w imadle go spłaszczyłem. Żadnych śladów na anodzie, pasuje perfekcyjnie. Edytowane Poniedziałek o 09:12 przez cervandes 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi