Radzoo Napisano 29 Grudnia 2025 Napisano 29 Grudnia 2025 Szukam ramy lub tylnego wahacza do roweru Bulls Wild Flow 2 z 2012-14 roku. Rozmiar M Pękła, pospawałem w wyspecjalizowanej firmie ale pękła znów za spawem w zaznaczonym miejscu. Rozważę ew. kupno takiego roweru w dobrej cenie lub kupno podobnej ramy do przekładki Cytuj
Galvatron Napisano Sobota o 19:36 Napisano Sobota o 19:36 Niestety tak to działa. Podczas spawania zostaje odwrócony fabryczny proces obróbki cieplnej, przez co metal staje się słabszy i pęka tuż obok. Zostaje wymiana uszkodzonego elementu lub całej ramy. Cytuj
Radzoo Napisano Sobota o 20:14 Autor Napisano Sobota o 20:14 Wiem, ale problem polega na braku takich elementów na rt\ynku. Minęło juz 13 lat Cytuj
Turysta05 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 13 lat... znalezienie tego wahacza graniczy z cudem, ale jeżeli sam składasz rowery (koszty!) to zaryzykuj próbę naprawy przez luto-spawanie (materiał konstrukcji się nie topi, ok. 400°C), to są pałeczki lutowia z topnikiem, trudność to dobry palnik gazowy. Nie wiem jak zrobił to poprzedni warsztat: spawanie czy lutowanie? Lutowanie wygląda brzydko, element jest oblepiony grubo spoiną, ale ten lut jest zadziwiająco twardy. Poczytaj jeszcze na temat: "Starzenie stopów aluminiowych" 👍 Cytuj
marcesco Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu @Radzoo szukaj na olx-ie dawcy i uzbrój się w cierpliwość. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi