Adrian89 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Witam. Posiadam rower cube stereo on44 race na chwile obecną jest założony widelec fox 34 140mm, zastanawiam sie nad zmianą na widelec o wiekszym skoku 150mm-160mm czy ma to sens jak to widzicie? Kąt glowki w rowerze to 66’ Cytuj
KSikorski Napisano 45 minut temu Napisano 45 minut temu Moim zdaniem nic to Ci nie wniesie. Czy są powtarzalne sytuacje w których dobijasz przód, a tył ma wciąż rezerwę? Cytuj
Wojcio Napisano 21 minut temu Napisano 21 minut temu Mała zmiana będzie niedostrzegalna, duża zbyt podniesie rower. Jaki jest problem - może inna metoda będzie lepsza: Dodanie tokenów jak dobijasz albo odjęcie jak nie wykorzystujesz skoku? Zmiana na sztywniejszy model (u mnie zmiana 34 na 36 140mm z jednoczesną zmianą dampera to była duża zmiana). Widzę, że masz regulowany kąt główki - zmian kąta na bardziej płaski, plus zmiana widelca na 36 150mm to może, przy braku problemów finansowych być jakiś przyrost dzielności. Ale strach radzić coś takiego - bo co jak zauważysz tylko zmianę na koncie. U mnie to była zmiana roweru - centymetr skoku, kawałek stopnia i lepszy tłumik dodały mi parę punktów odwagi, ale nie zrobiły młodego downhillowca . Kolejny rower i kolejne 2cm widelca to dopiero była rewolucja a dodawanie 3cm do tego roweru to już dużo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi