Charr Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Cześć mam takie dziwne sprawę. Podczas demontażu kasety do dogłębnego czyszczenia (cs-m8100 12s) przez przypadek rozwaliłem, tą srebrną podkładkę która znajduje się pod nakrętką mocującą kasetę 12s i w związku z tym mam pytanie: Czy złożyć kasetę bez tej podkładki i będzie wszystko ok? Czy lepiej zamówić tą podkładkę / całą nakrętkę? (Koszt znikomy jedynie czas oczekiwania). Cytuj
marcesco Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) Tymczasowo można złożyć bez podkładki, albo wyciąć z puszki po coli i po temacie. Edytowane 7 godzin temu przez marcesco 1 Cytuj
leejoonidas Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Ta podkładka nie jest konieczna, ona tylko ułatwia odkręcanie nakrętki kasety, czasami może powodować że nakrętka luzuje się samoczynnie, wiele modeli tanich kaset nie ma w nakrętce tych podkładek i wszystko działa dobrze. 1 Cytuj
Charr Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Dzięki za informację, to dokręcę bez najwyżej w wolnym czasie podskoczę do znajomego prowadzącego warsztat i spytam czy jakaś mu się nie zapodziała i zmontuje - chociaż ten pomysł z puszką po Coli też całkiem ok. Cytuj
szamysz83 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Ja montuję bez tej podkładki, i jest wszystko ok. Kaseta PG-1230. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi